Consiliul Local Beiuș a aprobat, cu ocazia ultimei ședințe ordinare, fazele de proiectare (Nota conceptuală și Tema de proiectare) în vederea elaborării documentației tehnico-economice faza Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) pentru obiectivul de investiții „Amenajare și dotare cantină (sală de mese) Colegiul Tehnic «Ioan Ciordaș» Beiuș”.

 

Investiția se va derula în baza parteneriatului dintre Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor și Municipiul Beiuș, parafat prin acordul nr. 597/22.10.2019 și actul adițional nr. 245/26.05.2020, iar valoarea întregului proiect – 450 de mii de lei plus T.V.A. – urmează să fie asigurată de A.D.D. Bihor, în calitate de lider-partener. Inițial, acordul de parteneriat stipula realizarea unui alt obiectiv de investiții – „Reparații corp de clădire internat Colegiul Tehnic «Ioan Ciordaș» Beiuș”, dar, în condițiile desemnării unității de învățământ menționate ca beneficiară a programului guvernamental „O masă caldă” (Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 9/2020 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat), obiectivul de investiții a fost schimbat, prin act adițional. Prin urmare, întreaga sumă de 450 de mii de lei plus TVA va fi redirecționată spre modernizarea cantinei Colegiului Tehnic beiuşean, acolo unde circa șapte sute de elevi vor primi, în fiecare zi de școală, câte o masă caldă.

Detalii despre demersurile ce vor fi făcute în vederea implementării investiției a oferit chiar primarul Petru Mlendea-Căluș:

„În învãțãmântul dual, prin intermediul Consiliului Județean, prin Agenția de Dezvoltare Durabilã, acei o sutã de mii de euro plus TVA i-am transferat de la internat, unde nu ne ajungeau, pentru cantina de la Colegiul Tehnic Ioan Ciordaș. Biroul Tehnic al Primãriei a fãcut documentația DALI, urmând ca, în faza urmãtoare, sã fie scoase la licitație proiectarea, plus execuția. Normal cã se va da un termen relativ scurt pentru proiectare și execuție, pãrerea mea fiind cã lucrarea poate fi terminatã pânã la sfârșitul anului, cu atât mai mult cu cât Colegiul Tehnic «Ioan Ciordaș» este inclus în acest proiect de servire a mesei calde pentru elevi.”

La solicitarea consilierilor locali referitoare la amenajarea unui numãr suficient de spãlãtoare și grupuri sanitare, precum și a tuturor circuitelor necesare desfãșurãrii în siguranțã a servirii mesei pentru cã un numãr atât de mare de elevi, edilul a rãspuns:

„Proiectul va trebui sã aibã avizul Direcției de Sãnãtate Publicã, deci, discuția asupra proiectului va porni de la circuite clare, care sã îndeplineascã funcțiile pentru care este construitã cantina. Demersul va porni, ca principiu de proiectare, dupã ce se va discuta cu oamenii avizați din DSP și, normal, cu tot ce ține de dotãrile cantinei, circuite separate de alimentare, de aprovizionare, bãi și așa mai departe”.