Comisari ai Gărzii de Mediu Bihor au identificat, pe raza comunei Cociuba Mare, o depozitare de deşeuri amestecate de ambalaje, provenite de la o societate comercială care deţine patru magazine de tip „ABC”.

Cu ocazia patrulărilor din comuna Cociuba Mare, în urma cărora a fost depistat atelierul de dezmembrări ilegale auto, comisari ai Gărzii de Mediu Bihor au identificat și o depozitare de deşeuri amestecate de ambalaje de hârtie/carton, folie plastic, PET, doze aluminiu, ambalaj lemn, municipale, provenite de la o societate comercială care deţine patru magazine de tip „ABC”.

„Aceste deşeuri se găseau pe terenul unei persoane fizice. Persoana fizică identificată nu deţine autorizaţie de mediu pentru activităţi de colectare a deşeurilor, comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor. Precizăm că societatea a încheiat contract de salubrizare abia în perioada contrului”, transmit reprezentanții Gărzii de Mediu Bihor, pe pagina de Facebook.

Ca urmare a acestor neconformităţi, comisarii au impus proprietarului terenului să igienizeze amplasamentul până în 12 martie 2021.

„Astfel, societatea comercială care deţine un magazin de tip „ABC” a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 pentru nerespectarea Hotărârii 856/2002. Iar persoana fizică a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei pentru nerespectarea Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor”, menționează reprezentanții GNM Bihor.

Aceștia atrag atenţia către toţi deţinătorii de magazine (comerţ cu ridicata) de orice fel asupra faptului că deşeurile generate din activitate se valorifică/elimină prin operatori economici autorizați.