Baza sportivă a Liceului cu Program Sportiv Oradea a găzduit vineri, 17 mai, faza judeţeană a competiţiei şcolare „Prietenii pompierilor”.  Câștigători au fost elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Căbești.

La finalul  celor  trei probe ale concursului, una teoretică și două practice („Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 metri cu obstacole”), podiumul a fost ocupat de Școala Gimnazială nr. 1 Căbești (locul I), Școala Gimnazială nr. 1 Remetea – băieţi (locul II) și Școala Gimnazială nr. 1 Remetea – fete (locul III).

Concursul se organizează anual cu elevii, având un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, scopul acestuia vizând dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi analiză a factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, promovarea atitudinilor şi comportamentelor adecvate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi dezvoltarea spiritului civic în rândul tinerei generații.

Activitatea a fost organizată de Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților și Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, în colaborare cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.