Consumul "estimat" bagă economiile locatarilor la... apă
Respectuos vă rog să trageţi un semnal de alarmă în ziarul dvs, la care sunt abonată de zeci de ani, în atenţia locuitorilor oraşului şi a Asociaţiilor de Proprietari despre modul în care ni se încasează "anticipat" apa potabilă, lună de lună.
Compania de Apă din Oradea, pentru a face "economie", a disponibilizat 18 lucrători care lunar se prezentau la citirea contorului de apă. În loc să reducă cheltuielile cu întreţinere a două imobile luxoase (pe strada Andrei Mureşan şi sediul din str. Duiliu Zamfirescu) sau să mai reducă salariile şi premiile exorbitante ale "şefilor" acestei companii, practică sistemul de "consum estimat", încasând în plus zeci de metri cubi de apă, canalizare, meteo, astfel numai în luna martie Asociaţia de proprietari "Luceafărul" din Oradea, str. Independenţei nr. 11, a plătit cu 154 metri cubi de apă în plus faţă de consumul lunar. La data de 13.06.2007 s-a prezentat cititorul Companiei de Apă şi, desigur, se constată această diferenţă citind contorul. Lucrătorul care citeşte contorul nu are nicio vină, iar conducerea Companiei de Apă, la care m-am adresat prezentând această situaţie încă la data de 05.06.2007, cu adresa nr. 167, sesizând această practică deloc convingătoare pentru toţi locatarii, care, la rândul lor, şi în urma campaniei de instalare de apometre la fiecare apartament, raportează lunar prin autocitire consumul real, nu au primit încă niciun răspuns de la Compania de Apă.
La afişarea listei cu cheltuielile de întreţinere pe luna mai 2007 am fost nevoiţi să împărţim diferenţa cantităţii de apă facturaţă în plus faţă de consumul real al locatarilor şi sunt foarte mari nemulţumiri. Nu este admis să ni se încaseze în funcţie de ce le convine celor de la Compania de apă, noi solicităm să se citească lunar contorul de către reprezentantul lor sau măcar la 3 luni, să se facă o estimare şi să se regleze eventualele diferenţe. Cu toţii, abia scăpaţi de facturile pentru căldură, ne aşteptam ca luna mai să reflecte numai consumul de apă caldă-rece, efectiv consumat. Deşi a fost o iarnă mai blândă ca oricând, valoarea agentului termic nu a fost vizibil mai mică decât în anii precedenţi şi cu greu facem faţă iarna la plata facturilor.
Compania de Apă şi nu numai, pentru numai cu o zi întârziere la plata facturii, ne aplică penalizare. Mă întreb, pe noi, care am plătit a doua lună în plus 154 metri cubi de apă, mai mult ca niciodată, cine ne despăgubeşte?
Comentarii
Nu există nici un comentariu.