CT „Ioan Ciordaş” Beiuş - De Zilele Colegiului, școala a fost... altfel!
La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” din Beiuș, s-au derulat, în paralel, Zilele Școlii - dedicate aniversării celor 132 de ani de existență - și Programul Național „Școala altfel”.
Desfășurate pe parcursul a cinci zile, activitățile diverse și atractive au avut un ecou pozitiv în rândurile elevilor. Oferta pe care dascălii de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” au pregătit-o pentru elevii lor a cuprins de la excursii, vizitarea monumentelor istorice și a muzeului din urbe, până la concursuri de creație artistică sau simpozioane, precum cel intitulat „Creativitate și inovație în educație”.
Încă din prima zi a „Școlii altfel”, mai mulți elevi de la „Ciordaș” au ales să facă activități de voluntariat pe șantierul „Habitat pentru Umanitate” de la Beiuș, unde au ajutat la ridicarea unei case pentru o familie în nevoie.
Ziua de marți a fost marcată printr-o amplă acțiune de promovare a unei vieți sănătoase și de prevenire a consumului de droguri în rândurile tinerilor.
Desigur, fiind o perioadă aniversară, au fost programate mai multe activități care au vizat familiarizarea elevilor școlii cu trecutul urbei și al instituției de învățământ din care fac parte, dintre acestea menționând pelerinajul la mormântul patronului spiritual al școlii, marele luptător și patriot român Ioan Ciordaș, precum și concursul de istorie locală „Arc peste timp”, ajuns la cea de-a treisprezecea ediție.
Unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate cu prilejul Zilelor Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” a fost Simpozionul Național „Creativitate și inovație în educație”. Ajuns la cea de-a zecea ediție, simpozionul se adresează atât elevilor, cât și cadrelor didactice și este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică din cadrul Universității Oradea și Casa Corpului Didactic a Județului Bihor. Printre obiectivele pe care organizatorii Simpozionului Național „Creativitate și inovație în educație” și le-au propus se numără: popularizarea unor exemple de bune practici, valorificarea spiritului creativ al cadrelor didactice, stimularea interesului profesorilor pentru didactica modernă și adaptarea resurselor umane la dinamica pieței muncii. Simpozionul s-a bucurat de un real succes, la lucrările acestuia înscriindu-se câteva zeci de cadre didactice din județele Alba, Bihor, Cluj, Constanța, Olt și Prahova, dar și din Republica Moldova. În paralel, la schimbul de experiență dedicat elevilor, participanții au provenit din județele Bihor, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj și Olt.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.