Profesor, poet, prozator, critic, publicist, Viorel Horj (1941-2004) a fost o personalitate complexă. „Ofrandă vocalei”, „O mie de lucruri”, „Imposibilul zbor de la cuib”, „Vestitorul din amurg” sau „Muntele acvilelor” sunt doar câteva dintre operele renumitului om de litere bihorean, care, pe drumurile vieții, pe suișurile nebănuite ale creației și, în cele din urmă, prin spațiul eternității, a păstrat o indisolubilă legătura cu locurile natale. Trecut în eternitate la 8 iulie 2004, Viorel Horj rămâne în atenția publicului cititor prin complexa și consistenta sa operă literară.

La fel ca în ultimii ani, la 25 Aprilie, Primăria, Condiliul Local Drăgănești, școala gimnazială din localitate, al cărei patron spiritual este, în parteneriat cu Casa de Cultură Beiuș, l-au omagiat pe Viorel Horj. Anul acesta, la evenimentul aniversar au participat Ovidiu Banda, primarul comunei Drăgănești, viceprimarul Florin Sala, Mariana Petruse, directoarea școlii din localitate, Elena-Cristina Marian, inspector școlar, Anca Banda, referent la Casa de Cultură Beiuș, consilieri locali, dascăli și elevi din Drăgănești.

Manifestarea dedicată aniversării a 78 de ani de la nașterea poetului și prozatorului Viorel Horj a luat forma unei șezători literare, participanții evocând personalitatea ilustrului dispărut, evidențiind importanța operei sale ori depănând amintiri despre acesta.