La Căminul Cultural din Briheni „Festivalul plăcintelor” va avea loc duminică, 19 septembrie, începând cu ora 14.00, ediția a IV-a a Festivalului plăcintelor.

Invitați speciali, pentru partea artistică a evenimentului, sunt: surorile Tomele, Anca Banda, Daniela Rada, Elena Șerb, Lia Bereș, Maria Alexandra Secan, Tania Bodea, Ema Pupea, Alexandra Brădău, Giulia Clop și ansamblurile folclorice: ,,Muguri și mlădițe de tezaur” din Beiuș, ,,Zestrea Buduresei” din Budureasa, ,,Codrenii Bihorului” din Roșia. În cadrul festivalului vor fi pregătite plăcinte din satele de pe lângă comuna Lunca: Colești, Șuștiu, Ursești și Briheni, iar ca și tipuri de rețete de plăcinte, se va putea gusta din: plăcinta tradițională din zonă (întorsură cu brânză de vacă, oaie, capră, cu cartofi, cu dovleac, cu varză, cu mere etc.); vărzar cu spanac, cu diferite verdețuri ceapă, mărar etc.; plăcintă cu carne, șuncă; plăcintă în tigaie - langoș; plăcintă în diferite forme și conținut diferit.

Participanții la eveniment vor putea vedea demonstrații de pregătire a plăcintei la fața locului, un atelier de fierărie și un atelier de olărit. Intrarea va fi liberă.

Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, Primăria Comunei Lunca și Parohia Ortodoxă Șuștiu - filia Briheni.