Peste 300 de puieți de stejar şi cireş au fost plantați vineri, 29 martie, pe unul din dealurile satului Voivozi, comuna Popeşti, în cadrul acţiunii de împădurire, inițiată de clubul de voluntari al Liceului Tehnologic „Horea” din Marghita, în parteneriat cu Ocolul Silvic din localitate.

Munca pentru plantarea puieților a fost depusă de aproximativ 20 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic „Horea” din Marghita, toţi, membri ai clubului de voluntariat al Liceului Key Club Horea, coordonat de prof. Gabriela Olimpia Sabău.

Activitatea a pornit de la membrii clubului, cărora li s-au alăturat mulți parteneri în frunte cu directorul Liceului Tehnologic Horea – prof. dr. Remus Mircea Sabău, profesorii Camelia Pap și Cristian Chirobocea, administratorul George Pop, precum şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Marghita, în frunte cu şeful, inginerul Călin Horgoș.

În deschiderea activităţii, şeful Ocolului Silvic Marghita a prezentat elevilor zona şi împrejurimile sale şi a explicat paşii ce trebuie parcurşi pentru a planta un puiet. Explicaţiile au fost însoţite de demonstraţii.

„Este o iniţiativă foarte bună. Elevii învaţă de pe acum, în primul rând, să protejeze mediul, iar în al doilea rand, să aducă o contribuţie la înfrumuseţarea lui, la calitatea aerului. Nu trebuie să mergem pe principiul că totul este dat de la natură. Dacă natura ne oferă nouă ceva, cel mai probabil şi noi trebuie să îi dăm ceva”, a declarat directorul Liceului, Remus Mircea Sabău.

Acțiunile de plantare din zona Marghita vor continua. Şeful Ocolului Silvic Marghita susține că în decursul acestui an se vor planta foarte mulţi puieţi, pe o suprafaţă mult mai mare. Tot el a mai spus că elevii vor fi invitaţi să participe la noi acţiuni de acest gen.

„Mi s-a părut foarte interesant ceea ce am făcut azi şi aş mai participa oricând la astfel de evenimente, deoarece îmi place munca în echipă şi este foarte plăcut să desfăşori activităţi de voluntariat în aer liber”, a spus Andrei Cristian Oros, elev la Liceul Tehnologic „Horea” din Marghita.

La finalul activităţii, atât cadrele didactice, cât şi elevii au primit ca recompensă o mică gustare. Toţi cei prezenţi la activitate, dar mai ales copiii, s-au declarat satisfăcuţi de ceea ce au reuşit să facă.