Festivalul Multicultural Internațional „Flori de Mai” - Cântece, dans și voie bună
Sala Arcadia a Teatrului Regina Maria și-a deschis ieri porțile pentru sutele de copii care au participat la noua ediție a Festivalului Multicultural Internațional „Flori de Mai”, ediția 2024.
Festivalul, organizat sub forma unui concurs cu tema „Primăvara în culori” și aflat la a XV-a ediție, a reunit participanți din toate colțurile țării, la toate cele șase secțiuni și anume: decorațiuni (pictură, colaj, obiecte decorative), muzică (cantece, instrumente muzicale), dans (dans popular, dans modern), teatru (scenete, teatru de păpuși, confecționare decor, costume), obiceiuri și DVD. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt copiii cu CES, prin aceste activități urmărindu-se creșterea stimei de sine, încrederea în forțele proprii ale elevilor implicați, crearea unui climat propice legării unor noi prietenii, descoperind tradiții și obiceiuri, socializând, mulți dintre copii aflându-se pentru prima dată pe o scenă în fața publicului.
„An de an, Festivalul începe să crească. Se înscriu și vin tot mai multe formații artistice pe scenă și tot mai mulți elevi participanți și la secțiunea Decorațiuni. Prin toate eforturile pe care le facem, noi, cadrele didactice coordonatoare ale acestor copii, demonstrăm că și copiii cu CES pot să facă lucruri frumoase și ei au talente care trebuie descoperite. Rolul nostru, al dascălilor din învățământul special, este de a descoperi aceste talente ale acestor copii minunați, astfel încât să îi punem și pe ei în valoare, încât societatea să îi aprecieze și pe ei”, ne-a transmis prof. dr. Angela Marușca, organizatoare a acestui Festival. Prin introducerea concursului în CAEN, evenimentul a fost deschis instituţiilor din toată ţara și din străinătate, ceea ce reprezintă un indicator al reuşitei.
Festivalul a fost organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” Oradea, coordonatori - prof. dr. Angela Marușca, director adjunct, și prof. Călin Bacrău, instructor de educație extrașcolară, reprezentantul și președintele Ansamblului “Stelele Bihorului” – principalul susținător al acestui concurs, alături de ceilalți profesori, în colaborare cu Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Casa Corpului Didactic Bihor, Teatrul „Regina Maria”, Oradea, Universitatea din Oradea, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Liceul de Arte Oradea, Ansamblul Folcloric „Stelele Bihorului”, Asociația Cultural-Muzicală „Stelele Bihorului”, Școala Populară de Arte „Francisc Hubic” Oradea și Asociația Națională a Profesorilor Psihopedagogi „Orizont”.
Cei peste 230 de copii și tineri cu cerințe educative speciale reuniți la această ediție au evoluat în fața unui public numeros, dar și în fața unui juriu format din reprezentanți ai Universității din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic, Liceul de Arte, Teatrul Regina Maria, dar și un invitat special de la Corul Madrigal din București. Prin efortul conjugat al școlii organizatoare, al colaboratorilor, partenerilor și sponsorilor (Ansamblul Folcloric „Stelele Bihorului”, Asociația „Toma Toboșarul”, Cngips SA, Eurocasa, Pr. Alexandru Borz, restaurant „Orizont” Gepiu, Due Fratelli Oradea, S.C. Viomob S.A., Teatrul de Stat Regina Maria Oradea, Mănăstirea Sfintei Cruci, Liceul Tehnologic Special nr 1 Oradea, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, persoane fizice devotate şcolii etc.), toți copiii au fost recompensați pentru munca lor cu multe diplome, cadouri și dulciuri.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.