Sâmbătă, 12 august, a avut loc întâlnirea absolvenților promoției 1981 a Școlii Generale Vașcău, a celor două clase terminale, iar din cei 43 de absolvenți au fost prezenți 22. Atunci, directorul școlii vășcăuane a fost prof. Moise Micula.

 

Evenimentul s-a desfășurat în aceeași clădire în care a absolvit generația 1981, care acum poartă denumirea de Școala Gimnazială „Nicolae Bogdan”, iar prof. Liliana Laza, directoarea instituției de învățământ, s-a dovedit a fi o gazdă foarte ospitalieră.

 

O inițiativă... aparte!

Această întâlnire după 36 de ani de la absolvirea clasei a opta a fost una aparte în viața foștilor colegi, deoarece au reușit pentru prima oară să se întâlnească într-un mod organizat, datorită unei inițiative demnă de toată lauda, demarată de Mioara Florentina Micle, Aurora Carolina Burta și Sorin Magda. Chiar dacă inițial această întâlnire s-a dorit a fi materializată cu ani în urmă, cei trei organizatori au avut satisfacții aparte datorită unei prezențe acceptabile, dacă ținem cont, așa cum afirmau câțiva dintre absolvenți, de timpurile destul de „tulburi” prin care trece societatea noastră. Înainte cu mult timp față de ora stabilită, 13.00, Mioara Florentina Micle, Aurora Carolina Burta și Sorin Magda au pășit plini de emoție pe poarta școlii unde și-au așteptat foștii colegi, dar și câțiva profesori care au dat curs invitației. Așadar, prima „prezență” a avut loc în curtea școlii, unde, rând pe rând, doamnele (dar și domnii) au început să-și „prezinte” ultimele noutăți din domeniul vestimentar, ținând cont că în urmă cu 36 de ani, la absolvire, la „modă” erau uniformele școlare. Când au părăsit băncile acestei școli cu toții erau practic niște copii neastâmpărați, cum bine afirma fosta dirigintă, prof. Liana Morar, iar acum câțiva „îndeplinesc” deja statutul de bunici.

 

O altfel de prezență, una comună

După ce cu toții au făcut un tur al școlii, vizitând fostele săli de clase, acum mult modernizate, sunetul clopoțelului i-a găsit pe toți într-o clasă „neutră” (sala CDI), unde prezența a fost făcută în comun de foștii lor diriginți, prof. Liana Morar la clasa a VIII-a A și prof. Moise Morar, la clasa a VIII-a B, după care s-a ținut un moment de reculegere pentru profesorii, dar și câțiva colegi, care au plecat la cele veșnice. Au răspuns prezent următorii absolvenți: Vasile Sorin Bene, Rodica Bortiș, Cornelia Mihaela Creț, Otilia Valentina Drăghiciu, Miora Florentina Micle, Mihaela Mihale, Adriana Mone, Marcel Ioan Mureșan, Nicoleta Angelica Mușet (acum stabiltă în SUA), Silviu Nicolae Stângă, din clasa a VIII-a A și Dănuț Constantin Bacus, Zoița Dana Boc, Aurora Carolina Burta, Doru Cîrjan, Liana Clepce, Nicoleta Gavra, Anica Ienciu, Natalia Ienciu, Cristian Jac, Sorin Magda, Aurel Monea, Ofelia Moș din clasa a VIII-a B. Ora de dirigenție a durat de fapt două ore pe parcursul cărora s-au depănat multe amintiri din perioada anilor de școală, dar și din realizările personale și familiale ale fiecărui elev. Au ținut să fie prezenți și câțiva din foștii lor profesori, Cornel Durgheu, Elena Drăghiciu, Doina Ilion, Liliana Laza, Doina Micula, Victoria Zdrâncă, Lioara Zaharia, Gabor Szime care prin intermediul câtorva caiete pline de„năzbâtii” din aceea perioadă au făcut ca amintirile să prindă mult mai repede... viață. De altfel, prin prezentarea unor poze în fața colegilor, principala artizană a acestui eveniment, Mioara Florentina Micle, a reușit să „aducă în timp” acele momente trăite de toți la intensitate maximă în băncile școlii din orașul de la poalele Munților Apuseni.

 

Clipe plăcute alături de cei dragi

După-amiaza a fost una dedicată distracției, iar locația aleasă, restaurantul Ardealul din Ștei, s-a dovedit a fi la înălțimea evenimentului, unde personalul, Rodica Dume, șef bucătar, Rodica Butișcă, Rodica Tulvan, Cristina Laza, coordonat de directorul unității, Ioan „Ness” Porge, a fost prompt la toate solicitările, dând dovadă de mult profesionalism. Câțiva dintre absolvenți au sosit împreună cu soțul, sau soția, iar muzica ambientală, bine adecvată momentului, a fost prima „garanție” a unei zile deosebit de reușite, care s-a prelungit pe durata câtorva ore pe ritmuri de dans și bună dispoziție. Mioara Florentina Micle, sufletul acestei zile extroardinare din viața foștilor colegi, a făcut o propunere acceptată cu mare entuziasm de cei prezenți, aceea de a se revedea în anul 2021, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la absolvirea clasei a opta.