Aflat pe lista proiectelor de investiții ce vizează modernizarea unităților de învățământ beiușene, internatul Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” va beneficia de lucrări de reabilitare în valoare de peste 5,6 milioane de lei (fără TVA).

 

Anunțul a fostfăcut chiar de Primăria municipiului Beiuș, pe pagina oficială de Facebook.

„În data de 29 februarie 2024 s-a semnat contractului pentru execuția lucrărilor de reabilitare Corp clădire internat Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş” Beiuş. Investiția este finanțată prin PNRR, Componenta 5 – Valul Renovării, axa 2 , Operațiunea B și buget local. În urma licitației și  desemnării câștigătorului, proiectul va fi realizat de către SC Flachim Construct SRL; valoarea contractului este de 5.605.804,83 lei fără TVA. Durata de execuție este de 16 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, preconizat pentru luna martie 2024”.

În cuprinsul comunicatului amintit, autoritățile locale au precizat și ce lucrări vor fi executate în cadrul proiectului intitulat „Reabilitare corp clădire Internat Colegiul Tehnic Ioan Ciordaș”, derulat prin Programul Național de Redresare și Reziliență:

„Intervențiile asupra acestui obiectiv în suprafață desfășurată de 3.025 mp, presupun termoizolarea plăcii dintre demisol şi parter, izolarea termică a pereților exteriori, izolarea termică a fațadei – parte vitrată, reabilitare/modernizare energetică pentru instalații, sisteme de climatizare prin introducerea sistemului de încălzire în pardoseală, termostate zonale, programatoare orare, pentru sistemul de încălzire şi pentru prepararea apei calde de consum, modernizarea instalațiilor de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED, instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de mișcare/prezență, acolo unde acestea se impun, montarea unor sisteme inteligente de contorizare, urmărire și înregistrare a consumurilor energetice, implementarea sistemelor de management al consumurilor energetice. Totodată, se vor efectua reparații ale acoperișului, ale sistemului de colectare a apelor meteorice și a elementelor de fațadă, refacerea finisajelor interioare după executarea lucrărilor de intervenție. De asemenea, prin proiect se vor instala și două stații de încărcare pentru vehicule electrice”.