Consilierii liberali din Ineu vor să amenajeze, să doteze şi să întreţină, din fonduri proprii, parcurile de joacă pentru copiii din comună, aflate, în prezent, „într-o stare jalnică”.

„Sătui să vedem incapacitatea administrației locale de a gestiona și administra adecvat parcurile de joacă din comuna Ineu, noi, consilierii locali ai Partidului Național Liberal, am solicitat Primăriei Ineu acordarea dreptului de a interveni asupra lor. Toate cele trei trei parcuri aflate în Husasău de Criș, Ineu și Botean au un aspect dezolant, sunt neîngrijite, aparatele de joacă, și acelea puține ca număr, sunt neîntreținute, rupte, ruginite, degradate și pun în pericol siguranța copiilor. Nu au mentenanță, nu se întreține nici măcar curățenia în aceste spații, coșurile de gunoi nu sunt golite, refulând deșeurile peste tot, iarba nu este cosită niciodată la timp, nu au fost plantați pomi sau arbuști, mobilierul este distrus. Și cu toate că se află într-o stare deplorabilă, sumele alocate de către Primăria Ineu pentru întreținerea lor nu sunt de neglijat: numai în anul 2021 Primăria Ineu a cheltuit pentru „reparații parcuri de joacă în Comuna Ineu” suma de 39.869 lei”, susţin, într-un comunicat de presă, cei cinci consilieri locali oiberali: Călin Morna, Alina Mateiu, Debreczenyi Sigismund, Ioan Mălan și Călin Perțe.

Cei cinci precizează că demersul lor „are ca unic scop transformarea parcurilor de joacă pentru copii din comuna Ineu într-un spațiu de joacă și relaxare modern, răspunzând tuturor nevoilor, fiind dispuși să suportăm integral investițiile care vizează: Întreținerea curățeniei, executarea lucrărilor de întreținere a spațiului verde, dotarea cu mobilier urban și echipamente de joacă, întreținerea lor și alte lucrări neprevăzute care pot apărea pe parcurs”. Totuşi, fără acordul prealabil al unităţii administrativ-teritoriale, cei cinci nu pot face niciun fel de intervenţie, motiv pentru care au solicitat darea în administrare a parcurilor pe o perioadă determinată, „lăsând în sarcina Primăriei Ineu să întocmească un regulament privind administrarea și întreținerea parcurilor de joacă și pe care să îl aprobe Consiliul Local”.