După cum anunța primarul Iulian Balaj, cu ocazia unui interviu acordat recent, a început amenajarea parcului industrial Ștei:

„A fost atribuit contractul de execuție, care este în valoare de un milion 31 de mii lei plus TVA, unei firme - SC ADERENT SRL - care face parte dintr-o asociere de firme care au câștigat, firma lider fiind din județul Satu Mare”.

Edilul șteian a mai precizat că, în condițiile obținerii finanțării necesare, la finele anului 2022 să scoată la licitație primele parcele din noul parc industrial de la Ștei.

Prezentând succint etapele amenajării parcului industrial, primarul Balaj a declarat că introducerea primelor utilități - apa curentă și canalizarea - este aproape terminată, iar pe la jumătatea anului, „după finalizarea proiectului tehnic la gaz, vor începe lucrările de introducere și primul obiectiv cuprins în lista noastră de investiții este parcul industrial, tocmai pentru a putea porni foarte repede aceste lucrări și a finaliza tot ceea ce înseamnă viabilizarea parcului industrial”.

Referindu-se la infrastructura rutieră a obiectivului de investiții menționat, interlocutorul nostru a mai spus:

„În acest moment, se creează culoarele de circulație, toate străzile din interiorul parcului industrial. Ele vor fi acoperite cu piatră concasată, urmând ca partea de asfaltare să o rezolvăm ori prin depunerea unui proiect pe fonduri europene, ori prin finanțarea de către Consiliul Județean Bihor, care vrea să se implice și se va implica în acest proiect al nostru. Am și discutat cu domnul Ilie Bolojan despre faptul că am început lucrările și dânsul ne-a încurajat foarte mult, ne-a asigurat de întreaga susținere și suntem convinși că parcul nostru industrial va aduce un plus de valoare economică în zonă”.