Zeci de mii de bihoreni de toate vârstele s-au numărat printre voluntarii din cadrul ediției 2024 a campaniei „Let’s Do It, Romania!”, iar beiușenii au contribuit, și de această dată, la locul fruntaș pe care județul nostru îl ocupă la nivel național.

În acest an, proiectul de voluntariat organizat în colaborare cu Asociația „Let’s Do It, Romania!” și intitulat Ziua de Curățenie Națională 2024 s-a derulat sub sloganul „Curățenie în toată țara, într-o singură zi!”, 21 septembrie fiind aleasă în acest sens.

Ca de obicei, Primăria municipiului Beiuș s-a implicat în organizarea acțiunii. Invitația de a participa la campania „Let’s Do It, Romania!” a fost postată pe pagina de Facebook a instituției și tot la Primărie - sâmbătă, între orele 8,30 și 9 - s-au înscris voluntarii, în sarcina administrației locale fiind, totodată, distribuirea materialelor de curățenie (saci și mănuși) și stabilirea zonele de ecologizat.

Detalii referitoare la desfășurarea campaniei „Let’s Do It, Romania!” pe raza municipiului Beiuș ne-a oferit Delia Kristo, consilieră la Compartimentul de Protecția mediului din cadrul Primăriei, aceasta precizând că zonele care au fost curățate sunt plasate atât la periferia Beiușului, precum Pădurea Delani, cât și în centrul acestuia.

Îmbucurătoare este participarea masivă a elevilor, copiii și tinerii beiușeni înțelegând că trebuie să contribuie la păstrarea aspectului curat al urbei și prin astfel de acțiuni, pe lângă comportamentul civilizat cotidian care se concretizează în depunerea deșeurilor în locurile special amenajate. Rând pe rând, elevi și profesori de la Colegiul Național „Samuil Vulcan”, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” și Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” au curățat parcurile și alte spații verzi din centru, iar cei de la Compania de Apă Oradea - Sucursala Beiuș, Ocolul Silvic Beiuș și Ocolul Silvic Codrii Beiușului au acționat în zonele mai îndepărtate, de la marginea orașului.

Cât privește transportul sacilor cu deșeuri la stația locală de sortare și transfer, consiliera de mediu Delia Kristo preciza că a fost asigurat de Administrația Domeniului Public Beiuș.