Liceul Teoretic Nicolae Jiga din Tinca a încheiat recent un parteneriat cu Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca. Proiectul presupune promovarea reciprocă a celor două unităţi de învăţământ, dar şi optimizarea comunicării şi colaborării între elevii din medii diferite.

 

„Cu profesionalism, în siguranţă şi confort, noi nu educăm copilul de azi, ci veghem la formarea adultului de mâine. Cu cât se complică viaţa socială, iar provocările lumii moderne formulează întrebări şi răspunsuri, se simte tot mai mult nevoia unui parteneriat educaţional în favoarea creşterii şi educării adecvate a copiilor. Ideea de parteneriat în educaţie nu trebuie să reprezinte un scop în sine, ci un mijloc în asigurarea pregătirii copiilor pentru viaţă şi a calităţii educaţiei în școală. Parteneriatul social este o formă de comunicare, cooperare şi colaborare în sprijinul copilului la nivelul procesului educaţional. Prezenţa copilului într-o instituţie școlară necesită condiţii de joc, învăţare, dezvoltare. Din păcate, nu în toate școlile din jurul nostru, se întrunesc aceste condiţii, în ciuda eforturilor pe care le depun oamenii de suflet, inimoşi, darnici, altruişti, astfel că întinderea unei „punţi a prieteniei între copii” din diferite școli pare a fi un lucru firesc şi care ne înnobilează existenţa”. Aceasta este motivaţia cu care au pornit la drum profesorii Liceului Teoretic Nicoale Jiga din Tinca. Ideea de a încheia un parteneriat cu Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca a venit chiar de la elevii claselor I C și a II-a C de la Liceul Teoretic Nicolae Jiga, Tinca-Bihor, coordonați de dnele profesoare pentru învățământul primar, Violeta-Mărioara Drăgan și Alina-Cornelia Știube, și elevii clasei a IV-a de la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, coordonați de dna profesor pentru învățământul primar, Elek Mirabela. Copiii şi-au dorit să-şi facă cât mai mulţi prieteni. Copiii s-au cunoscut, au povestit, au dansat, au desenat și și-au manifestat dorința de a avea cât mai multe  acțiuni împreună. În desfășurarea proiectului, au participat la diseminarea informațiilor cât și la concursurile organizate: prof. Alexandrina-Simona-Adriana Onița-Avram; prof. Florica Martin şi secretara Lavinia Popa.

Prin acest proiect se doreşte promovarea imaginii celor două unităţi de învăţământ, cultivarea respectul faţă de școală şi optimizarea comunicării şi colaborării între elevii din medii diferite.