Organizatorii nu s-au mulțumit să pună în scenă doar Balul Bobocilor, ci au regizat un întreg spectacol artistic, cuprinzând momente de cântec și dans.

Coordonați cu profesionalism de către profesorii Viorica-Ana Madear, Florin Roman Popa și Ioan Mercea, elevii tincani au reușit să impresioneze publicul cu spectacolul prezentat. Bobocii au avut la dispoziție cinci probe pentru a impresiona juriul: proba de prezentare, cultură generală, dans, îndemânare și rapiditate, iar la final, proba de „continuare a melodiei”.

Juriul a fost format din directorul liceului tincan, prof. Florica Martin, profesorii Ionel Pop, Sorin Baș și Simion Bolojan, alături de elevele Carina Iova, Diana Pele și Maria Lucuța.

La finalul balului, Maia Avram și Mario Baiduc au fost desemnați Miss și Mister Boboc ,,Nicolae Jiga” 2019, iar Ioana Sabău și Darius Ilieș au fost desemnați Miss și Mister Popularitate.

Balul Bobocilor a fost completat de momentele muzicale oferite de fostele eleve ale liceului tincan, Elena Vidican, Delia Popa și Tabita Balogh, dar și de talentații elevi dansatori, instruiți de clubul Torja Dance Academy. În program a mai evoluat și un grup de elevi de etnie romă, care au prezentat mai multe dansuri țigănești tradiționale, spre bucuria publicului numeros care a umplut sala Centrului Cultural Tinca.

Invitatul special al evenimentului a fost un fost elev al liceului, cântărețul Adrian Leucuța, alături de formația sa, care a încântat publicul cu melodii de toate genurile.

Prof. Iuliu ORBAN, directorul Centrului Cultural Tinca