O serie de concerte închinate Nașterii Domnului au avut loc în urbea de sub Apuseni organizate fiind de Primăria și Consiliului Local Ștei, Casa de Cultură „Miron Pmpiliu” Ștei în parteneriat cu instituțiile de învățământ.

 

Ca de obicei, în perioada ce precede praznicul Nașterii Domnului autoritățile orașului Ștei - compuse din ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul și viceprimarul orașului Ștei - au organizat, în parteneriat cu instituțiile din oraș, o serie de concerte închinate Nașterii Domnului.

Seară pentru melomani

Duminică, 17 decembrie, Primăria și Consiliul Local Ștei, Casa de Cultură „Miron Pompliu” în colaborare cu Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru au organizat o seară dedicată melomanilor, intitulată „Concert de Crăciun”, în care și-au dat concursul Surorile Nicoleta Hrin și Eva Ruscu, baritonul Radu Văran, la pian, Lect. Univ. Dr. Silviana-Ana Cîrdu. Coordonator: Conf. Univ. Dr. Ștefan Ignat. În program: George Enescu, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Gaetano Donizetti, Georges Bizet, Tiberiu Brediceanu. Invitat a fost bihoreanul George Jidoi - originar din satul Briheni, comuna Lunca, elev în clasa a XII-a la CN „Avram Iancu” Ștei - un tânăr de numai 17 ani cu o voce extraordinară, care pur și simplu a fascinat publicul spectator. De fapt visul lui George Jidoi este de a fi student la Univeritatea de Vest Timișoara, FMT, acesta fiind un bun prilej de a demonstra calitățile de care dispune, datorită unei voci foarte bine „șlefuite”. Coordonatorii acestui proiect, care s-a bucurat de un imens succes, au fost Iuliana Fodor și Conf. Univ. Dr. Ștefan Ignat.

„Prichindeii”, la înălțime

A doua zi, pe aceiași scenă, „prichindeii” de la Grădinița cu Program Prelungit Ștei, a cărei conducere este asigurată de prof. Simona Rengle, director, au prezentat un superb spectacol de colinde, „Vine, vine, Moș Crăciun”, în fața unei săli arhipline, compusă din părinți, bunici, rude, dar și prieteni care i-au răsplătit cu ropote de aplauze, împreună cu autoritățile locale, prezente la acest minunat eveniment.

Magia Crăciunului”, la a X-a ediție

Elevii Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu” Ștei - a cărui conducere este compusă din prof. Emanuel Coroiu și Romulus Fășie - au susținut, marți, un splendid concert, sugestiv intitulat „Magia Crăciunului”, eveniment ajuns la a X-a ediție. Concertul a fost structurat în două părți, în prima evoluând clasele pergătitoare A și B, clasele I-a A, B, C și a II-a, A, B, C, D, în timp ce în partea a doua au încântat publicul spectator clasele a III-a A, B, C, și a IV-a, A, B, C, dar și elevii claselor de gimnaziu, iar ca invitat a fost Ansamblul „Moșuț” Vadu Crișului. Acest deosebit concert s-a bucurat de un numeros public, printre care am remarcat și prezența autorităților locale, în timp ce Inspectoratul Școlar Județean Bihor a fost reprezentat de prof. Lia Moruț și Carmen Dume, inspectori școlari. Toate aceste evenimente s-au derulat în sala de festivități a Casei de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei, iar Primăria și Consiliul Local Ștei a avut grijă ca Moș Crăciun să ajungă, cu tolba plină, în toate instituțiile școlare din urbea de sub Apuseni.