În perioada noiembrie - decembrie Asociația „Simte Magia” a derulat proiectul „Participă – Învață - Creează”, un proiect prin care s-a ajuns la 80 de elevi și preșcolari din Boiu, comuna Ciumeghiu.

 

„Copiii din mediul rural au acces extrem de limitat la activități extracurriculare sau la ateliere și activități de dezvoltare personală. Prin acest proiect, am putut fi alături de ei, în fiecare săptămână, timp de două luni, cu diverse ateliere unice și captivante”, susţin cei de la Asociaţia Simte Magia.

În prima parte a proiectului, voluntarii au pregătit toate materialele necesare pentru fiecare atelier, urmând ca, apoi, săptămânal, să se desfășoare activitățile prevăzute în proiect: ateliere de nutriție, ateliere de știință și ateliere de magie.

În cadrul acestor activități, copiii au avut acces la informații și cunoștințe noi despre ce presupune o alimentație sănătoasă, au pregătit o gustare sănătoasă împreună, au realizat experimente, care mai de care mai interesante, și au reușit să își dezvolte îndemânarea și creativitatea prin atelierele de magie.

În cadrul fiecărui atelier, elevii și cadrele didactice au primit materiale care să asigure continuitatea proiectului: truse de experimente pe diverse tematici, fișe cu activități și informații despre cum să se mențină mereu sănătoși, materiale creative, jocuri de logică și de dexteritate, cărți și multe altele.

Ultima întâlnire a fost marcată printr-un spectacol de magie extrem de așteptat și de apreciat atât de cei mici, cât și de cei mai mari. Întrucât ultima activitate din proiect s-a suprapus cu Sărbătorile de iarnă, fiecare copil a fost surprins cu o surpriză dulce din partea Moșului.

Proiectul a fost finanțat prin progamul „Start ONG”, un instrument de finanțare comunitară lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.