Apropierea sărbătorilor de iarnă a fost întâmpinată și anul acesta, la fel ca în fiecare an, de către preoții din cadrul Protopopiatului Tinca cu multă nerăbdare în a fi lângă cei care nu se pot bucura îndeajuns de venirea acestor sărbători.

Astfel că miercuri, 18 decembrie, mai mulți preoți din cadrul Protopopiatului Tinca, la inițiativa și cu directa implicare a părintelui protopop Călin Ovidiu Popa, au colindat mai multe instituții ale statului, unde au fost primiți cu multă căldură sufletească de cei care i-au întîmpinat. Pe lângă cântul colindelor, care au fost cântate cu mult drag împreună cu cei vizitați, preoții au împărțit și cadouri tuturor celor care au fost vizitați.

În acest sens, preoții au vizitat „Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități” din Parohia Râpa, unde, după ce au colindat, au împărțit tuturor beneficiarilor cadouri și fructe, precum și cărți de rugăciune și iconițe. Tot cu acest prilej, preoții au împărțit daruri și copiilor de la Centrul de Plasament de Tip Familial „Micul Prinț” din Tinca.

Preoții au vizitat, apoi, la Spitalul Municipal din Salonta, unde, împreună cu părintele Ciprian Matei, preot la Capela Spitalului din localitate, au colindat pe fiecare palier, după care au împărțit și aici cadouri și cărți de rugăciune tuturor pacienților, dar și tuturor cadrelor medicale ce i-au întâmpinat cu multă dragoste și bucurie.

Ziua s-a încheiat în aceeași notă, la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea, unde PC Părinte Protopop împreună cu părinții care l-au însoțit în această activitate au vizitat secția de oncologie unde au intrat în fiecare salon spre a împărți darurile pregătite pentru cei aflați în suferință, dar și pentru a-i mângâia și a-i întări sufletește pe cei care trec prin momente de cumpănă în această perioadă în care fiecare ar trebui să se bucure de slăvitul praznic al Nașterii Domnului.

Astfel că, în urma acestei acțiuni filantropice, au fost vizitați peste 250 de beneficiari, care au împărtășit împreună cu preoții din Protopopiatul Tinca bucuria Nașterii Domnului.