Lucrările de reabilitare a drumului județean DJ 190G, cuprins între ieșirea din localitatea Balc, de la intersecția cu Almașu Mare, până la limita cu județul Sălaj, au ajuns la un stadiu fizic de 20%. Drumul aflat în lucru are o lungime de 3,4 kilometri.

 

Constructorii au executat până acum lucrări de pregătire a terenului, de susținere și consolidare (terasamente, stabilizări ale terenului, excavații și evacuări, diguri și lucrări de protecție a malurilor etc.), iar în prezent se lucrează, printre altele, la finalizarea zidurilor de sprijin și relocarea stâlpilor rețelei electrice.

„Ne propunem ca până la sfârșitul anului 2024 circulația între cele două județe, pe teritoriul comunei Balc, să se desfășoare pe noul drum modernizat. Partea carosabilă a drumului va avea o lățime de 5,5 metri, cu două benzi și acostamente de 0,75 metri fiecare”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Firma care execută proiectul „Reabilitare DJ 190 G – intersecție Almașu Mare – lim. Județ Sălaj, km 8+950 – km 12+350, L=3.4 km” este Carier, valoarea contractului fiind de 20.176.217,95 lei, inclusiv TVA. Finanțarea este asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Bihor. Termenul de execuție este de 13 luni.

Reamintim că circulația pe sectorul de drum județean DJ 190G cuprins între ieșirea din localitatea Balc, de la intersecția cu Almașu Mare, până în Camăr, pe teritoriul județului Bihor, este oprită temporar din cauza alunecărilor de teren provocate de precipitațiile abundente din luna decembrie 2023. Pentru a nu pune în pericol siguranța participanților la traficul rutier, tronsonul cuprins între km 8+950 și km 12+350 va fi închis până în data de 1 mai 2024. Ruta ocolitoare pentru direcția Camăr este prin DN 19B - DN 19P, iar pentru direcția Balc, prin DN 19P – DN 19B”, menţionează CJ Bihor.