În acest an s-au împlinit, la 25 octombrie, 100 de ani de la nașterea Majestății Sale Regele Mihai I al României, iar la 5 decembrie, patru ani de când a trecut la cele veșnice.

În acest context, Parohia Ortodoxă Subpiatră a organizat o activitate comemorativă și cultural-educativă, menită să ne reamintească, spre a fi cultivate, acele valori care l-au definit pe Regele Mihai I și pe care le-a transmis tuturor românilor: credința în Dumnezeu, iubirea față de poporul român, răbdarea în suferință, puterea de a-i ierta pe cei ostili, curajul, hărnicia, modestia și buna-cuviință,

În perioada 2-4 decembrie după săvârșirea Vecerniei, în biserica parohială din satul Subpiatră, preotul paroh Lucian Crișan a prezentat prelegerile: Rolul Monarhiei în modernizarea României; Regele Mihai I - un simbol al unității și demnității poporului român de pretutindeni; Cununa virtuților și coroana suferinței Regelui Mihai I al României.

Elevul Florin Rafael Dad, care a obținut în acest an locul I la Concursul Național de Istorie „Nicolae Iorga”, a prezentat referatele: Istoria Monarhiei în România și Regele Mihai I - ultimul bastion al României care s-a opus comunismului.

Duminică, 5 decembrie, după Sfânta Liturghie, s-a săvârșit slujba Parastasului pentru Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Cu acest prilej, preotul Lucian Crișan a susținut prelegerea: Regele Mhai I - un credincios statornic al Bisericii Ortodoxe Române și fidel poporului român.

Copiii și tinerii din grupele de cateheză ale parohiei au interpretat Imnul Național al României - „Deșteaptă-te, române!”, apoi Imnul Regal al României - „Trăiască Regele!” și au susținut un recital de cântări patriotice.

Activitatea a continuat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu și s-a încheiat cu un recital de colinde tradiționale susținut de copiii și tinerii din parohie în scop caritabil. A fost ajutată o familie cu cinci copii aflată în dificultate și o familie căreia în urma unui incendiu i-a fost distrusă casa.