Clubul Presei de Turism - FIJET România va premia la Târgul de Turism al României de la Romexpo, cele mai votate destinaţii româneşti selectate de membrii clubului.

Potrivit unui comunicat FIJET, citat de Agerpres, cele 10 destinaţii selectate de membrii FIJET România sunt Durău, Ţara Moţilor, Şinca Veche, Complexul Sturdza - Miclăuşeni, Ţara Haţegului, Gura Portiţei, Sulina, Bucovina, Fundata şi Delta Dunării. Fundata este pe locul 1, urmată de Bucovina şi de Delta Dunării.

„România este o ţară care merită să fie promovată turistic, astfel că membrii Clubului Presei de Turism - FIJET România au lansat un proiect intitulat «Destinaţiile FIJET România 2023». Clubul Presei de Turism - FIJET România a demarat o acţiune de identificare a zece destinaţii deosebite din România, pentru a le face şi mai cunoscute, în ţară şi în străinătate (prin intermediul colegilor din filialele naţionale ale FIJET World) şi pentru a premia felul în care arată şi se mişcă turismul din zona respectivă. Prin acest proiect se doreşte să se atragă atenţia asupra unor locuri din ţară care se remarcă din punct de vedere turistic în mod deosebit, locuri în care lucrurile se fac bine şi oamenii merită să fie încurajaţi pentru eforturile depuse", se menţionează în comunicat.

Membrii FIJET România au fost la faţa locului, au văzut cum arată destinaţiile, au scris despre ele, le-au propus şi le-au votat şi acum le prezintă pe site-ul https://clubpresaturism.ro şi pe pagina de Facebook FIJET Romania - Clubul Presei de Turism.

„Nu greşesc dacă afirm că este primul top al destinaţiilor turistice din România, propus de jurnalişti de specialitate. Colegii din FIJET Croaţia organizează, înainte de Crăciun, o superbă gală de premiere a celor mai buni jurnalişti de turism, a celor mai bune idei de promovare turistică şi a celor care inovează în industria turismului. Colegii din Spania organizează, coincidenţă, la Târgul internaţional de turism de la Madrid, FITUR, o gală de premiere a performerilor industriei hoteliere, ai sectorului viniviticol şi din transporturi. Noi am adăugat acestor iniţiative apărute în ţări cu o semnificativă pondere a turismului la produsul intern brut un top. Este clasamentul celor mai bune destinaţii interne, iar acesta poate oferi multe idei pentru vacanţele din această vară. Reacţiile celor care au urmărit postările noastre au confirmat faptul că aveam nevoie de un astfel de top şi ne dau încredere pentru a continua!", a declarat Ştefan Baciu, preşedintele Clubului Presei de Turism - FIJET România şi iniţiator al proiectului.

Trofeul „Mărul de Aur", care va ajunge în curând la Timişoara, este al 7-lea pe care îl primeşte România după cele conferite mănăstirilor cu picturi murale din Bucovina, Deltei Dunării, Mărginimii Sibiului, companiei aviatice Blue Air, municipiului Târgu Jiu pentru operele în aer liber ale lui Constantin Brâncuşi şi municipiului Oradea.

Înfiinţat în 2007, Clubul Presei de Turism - FIJET România este organizaţia românească afiliată la Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism/Federation Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme (FIJET), formată din jurnalişti profesionişti din presa scrisă, online, radio şi televiziune.