Bihorenii sunt invitați sâmbătă, 2 septembrie, în Piața Unirii din Oradea, la o nouă ediție a „Târgului Produselor Bihorene”, o piață volantă care adună micii producători locali din judeţ.

În această săptămână, cei 36 de producători din 22 de localități - dintre care amintim Beiuș, Diosig, Șinteu, Săcueni, Livada de Bihor, Vașcău și Tinca - vor aduce o gamă variată de produse: legume, fructe, brânzeturi, siropuri, gemuri, mezeluri, produse apicole etc.

Târgul Produselor Bihorene are loc în fiecare sâmbătă, între orele 8.00 - 13.00, cu excepția zilelor în care Piața Unirii va găzdui evenimente publice.

„În prima jumătate a lunii septembrie vor fi livrate 50 de standuri pentru expunerea pentru vânzare a produselor tradiționale locale. Astfel, din punct de vedere estetic, piața va avea un aspect uniform. Standurile sunt achiziționate de Consiliul Județean Bihor, prin Agenția de Dezvoltare Durabilă”, se arată într-un comunicat al CJ Bihor.

Standurile sunt realizate din lemn de molid și acoperite cu o prelată compactă. Dimensiunea mesei de vânzare este de 100x200 cm. Contractul pentru livrarea standurilor s-a semnat cu «Lesarstvo žaže d.o.o», o firmă din Slovenia. Valoarea acestora este de 160.250 lei/ 50 bucăți, adică 3.205 lei/ bucată, se menţionează în documentul citat.

Proiectul „Târgul Produselor Bihorene” se desfășoară în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor, Asociația Agricultorilor din Valea Ierului, Primăria Municipiului Oradea, Asociația Pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR) și Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor (ADD). Municipiul Marghita și Municipiul Beiuș s-au alăturat proiectului, urmând să găzduiască astfel de târguri.