În perioada 26-30 martie, la Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș s-a desfășurat „Școala Altfel”. În cadrul ei elevii clasei pregătitoare C au fost implicați fie în concursuri care de care mai atractive și mai provocatoare, fie în activități care le-au pus la încercare priceperea și imaginația.

 

Săptămâna a debutat cu o călătorie cu trenul pe ruta Beiuș-Ștei, iar la Ștei  școlarii mici au fost găzduiți de Școala Gimnazială „Miron Pompiliu”, director Simona Pantea, unde gazdele, prof. înv. primar Felicia Țoța și prof. înv. primar Angelica Miara, împreună cu elevii clasei pregătitoare și elevii clasei I, s-au dedicat unor activități sportive. 

O altă activitate mult așteptată de către elevi a fost întâlnirea cu reprezentantul Poliției Municipiului Beiuș, Cristian Sârb, activitate în cadrul căreia elevii au pătruns în tainele circulației rutiere și și-au conturat principalele coordonate ce n-ar trebui să lipsească niciunui pieton.

La finalul săptămânii, elevii au făcut o vizită la Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Beiuș, unde au pătruns în universul celor mici. Au desfășurat o activitate artistico-plastică, îndrumați de educatoarele Corina Pavel și Ioana Rada. Școlarii și preșcolarii s-au împrietenit și au realizat împreună o lucrare dedicată Sărbătorilor Pascale și, totodată, dezvoltându-și astfel sentimentul de iubire şi respect.

„Săptămâna ,Școala Altfel, a adus în sufletele copiilor un suflu nou în desfășurarea activităților extracurriculare în mod util și plăcut”, susține învățătoarea Ruxandra Domokos, cea care s-a ocupat de coordonarea micuților.