Printre cele peste 60 de acțiuni în care colindători de toate vârstele vor susține concerte în cadrul proiectului „Bihorul Colindă”, un demers cultural prin care se promovează tradițiile de Crăciun din județ, se regăsește și orașul Ștei.   
 
Ajuns la ediția a III-a, proiectul „Bihorul Colindă” se desfășoară în cadrul unui parteneriat între Consiliul Județean Bihor, biserici, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, Inspectoratul Școlar al Județului Bihor și primăriile din județ. 
La Ștei, acest eveniment a avut loc duminică, 15 decembrie, la Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime”, în fața unui public care a trăit adevărate momente înălțătoare. „Împărtășim bucuria Nașterii Domnului prin colinde sfinte! Bihorul Colindă, proiect inițiat de Consiliul Județean Bihor, a ajuns la a treia ediție și se bucură de o amplă susținere. Concertele organizate în întreg județul, în perioada Postului Crăciunului, au ca scop revitalizarea colindului românesc, o parte esențială a identității noastre naționale și o adevărată nestemată a culturii tradiționale românești. Mulțumiri speciale colindătorilor, organizatorilor și tuturor celor care ne-au fost alături la acest eveniment desfășurat în Biserica Sfânta Treime din Ștei”, a afirmat, printre altele, Iulian Balaj, primarul orașului Ștei. Am remarcat și prezența prof. Alin Ștefănuț, inspector general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, care a expus detaliile acestui proiect. Moderatorul acestui înălțător moment trăit la Ștei a fost preotul paroh Gheorghe Tal, care a ținut și un scurt cuvânt de învățătură, evident tema abordată fiind semnificația colindelor. Primii „oaspeți”, primiți cu multă căldură, au fost profesorii colindători de la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei – a cărei conducere este compusă din prof. Emanuel Coroiu și Romulus Fășie, director, respectiv director adjunt –  urmați de...elevii aceleiași instituții de învățământ, iar aplauzele nu au întârziat să apară. Elevii colindători de la CN „Avram Iancu” – a cărui conducere este compusă din prof. Cristian Andru și Cristian-Petru Gavriș, director, respectiv director adjunct – coordonați de prof. Vasile Buhaș, au încântat, de asemenea, un public foarte receptiv. În frunte cu preotul Sebastian Moruț, colindătorii de la Cărpinet, pe lângă repertoriul deosebit, au etalat și o „chimeșă”  autentică „din bătrâni”, după afirmația lui Vasile Ienciu, unul dintre veteranii acestui grup. După colindătorii Casei de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei, coordonați de referentul Marius Dușe, în care vocea de adevărată „privighetoare” a localnicei Marcela Merce a fost mult apreciată, concertul a fost încheiat de surorile Tomele, Iulia Tătar și Mihai Gheban. La finalul concertului toți colindătorii au primit ca premiu câte o straiță plină cu bunătăți pe care era imprimat mesajul „Mândru bihorean”.