La Școala Gimnazială nr.1 Hidișelu de Sus, s-a desfășurat vineri, 20 aprilie, activitatea cu titlul „Nutriția în viața tinerilor”, inclusă în Proiectul educativ județean ,,Adolescența altfel”.

Scopul acestei activități a fost promovarea unui stil de viață sănătos, a respectului față de viața personală și față de sănătatea proprie și a celorlalți. Printre obiectivele vizate s-au numărat: formarea unor deprinderi de alimentație rațională și sănătoasă, conștientizarea importanței autocunoașterii în adoptarea unui stil de viață sănătos, implicarea elevilor în activități extracurriculare cu tema educației pentru sănătate. Domnul profesor Marius Ciupa, de la Liceul Tehnologic Sanitar ,,Vasile Voiculescu”, Oradea, a prezentat elevilor și cadrelor didactice implicate în activitate un interesant material power point, oferindu-le acestora informațiile necesare adoptării unui stil de viață sănătos. Activitatea a fost interactivă, elevii punând întrebări pentru a se putea raporta corect la hrană și mișcarea fizică. Ideea acestei activități s-a născut din nevoia de rapotare corectă a tinerilor la propria viață, la hrană și la sănătate.

La activitate au fost prezenți toți membrii implicați în proiectul educativ amintit desfășurat pe toată durata anului școlar 2017-2018: Liceul Tehnologic Sanitar ,,Vasile Voiculescu”, Oradea, reprezentat de doamnele profesor Ramona Stroie și Gabriela Țiț, inițiatoarele proiectului, Colegiul Național ,,Iosif Vulan”, Oradea, reprezentat de doamnele profesor Felicia Holhoș și Sânziana Neșiu, Școala Gimnazială ,,Aurel Pop”, Oșorhei, reprezentată de director profesor Adrian Mohuț, și doamna director adj. profesor Carmen Dumuța, Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” , Oradea, reprezentată de doamnele profesor Angela Bungău și Claudia Șpan, Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr”, Oradea, reprezentat de domnul profesor Ciprian Zopota și doamna profesor Carmen Bubela. Gazde și coordonatori ale acestei activități au fost Școala Gimnazială nr.1 Hidișelu de Sus, director profesor Moza Elena, profesor Anca Călinescu și învățător Andrei Corb.

Prof. Anca CĂLINESCU