O echipă de la ABA Crișuri a igienizat miercuri, 14 februarie, malul Crișului Repede, în localitatea bihoreană Tărian. De la încălțăminte uzată, până la sticlă și pet-uri, toate zăceau împrăștiate pe malul apei.

Încă mai există cetățeni certați cu legea „bunului simț” pentru care malul râului ține loc de tomberon de gunoi.

„De Ziua Îndrăgostiților, pe malurile râului, tare fain ar fi să vedem flori în loc de pet-uri sau gunoaie. Dacă și tu iubești natura, ajută-ne și păstrează apele curate! Le mulțumim colegilor noștri de la Formația de lucru Oradea/ SGA Bihor pentru igienizarea făcută pe malurile râului Crișul Repede, în localitatea Tărian (județul Bihor)”, transmit reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Crișuri.

Oricâte mâini ar aduna în urma altora și oricâte acțiuni de igienizare s-ar desfășura, nu se va reuși niciodată păstrarea apelor curate, acolo unde omul nu dorește acest lucru.

„A arunca o hârtie, un pet, un ambalaj în primul coș de gunoi pe care îl întâlnim în calea noastră ne ia doar câteva secunde, iar a duce deșeurile provenite din gospodărie în locurile special amenajate, doar câteva minute. Responsabilitatea față de apă și natură nu este doar a instituțiilor publice, a agenților economici sau a organizațiilor de mediu, ea este responsabilitatea noastră a tuturor!”, menționează ABA Crișuri.