Acum 50 de ani a fost să fie a doua promoţie, dar prima cu 12 clase, a tânărului, la propriu şi la figurat, Liceu teoretic din Vaşcău, cu profesori tineri, proaspăt absolvenţi de facultate, şi cu elevi dornici de a acumula cunoştinţele predate.

Comitetul de organizare a frumosului eveniment, alcătuit din: Alexandrina Ienciu-Meşter, Radu Rengle şi Florian Roman, a reuşit să adune, pentru a putea să spună prezent, 22 de absolvenţi dintr-un total de 57, alături de cinci profesori, dintr-un total de 17. Restul absolvenţilor care mai sunt în viaţă nu au participat din diferite motive. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 7 septembrie, la Sala de evenimente „Oşanu” din oraşul Vaşcău. Revederea noastră a debutat cu un Te Deum, oficiat de către doi colegi care au îmbrăcat în cariera lor haina preoţească, şi a continuat cu un parastas şi un moment de reculegere în memoria celor nouă profesori şi a celor 16 colegi trecuţi în lumea umbrelor.

Liceul nostru cu profil real şi umanist a fost înfiinţat în anul 1963 şi a funcţionat până în anul 1977, un liceu performant, care a pregătit absolvenţi care, ulterior, s-au realizat profesional în diferite specialităţi şi domenii de activitate (ingineri, farmacişti, economişti, profesori, preoţi sau cadre medicale), facându-se utili societăţii.

Atmosfera a fost extraordinară, o întâlnire de suflet, în care s-au depănat amintiri, s-au făcut poze, s-a închinat un pahar de vin, într-o atmosferă colegială, de bun simţ, de bucrie, de revedere şi de respect unii pentru alţii.

Buna dispoziţie a fost întreţinută de DJ Adi Pop, împreună cu băiatul lui, Alexandru.

Participanţii au fost foarte mulţumiţi de eveniment, adresând felicitări organizatorilor şi exprimându-şi dorinţa ca astfel de întâlniri să mai aibă loc şi în viitor.

Toţi cei prezenţi au fost cadorisiţi de către colega noastră farmacist Dana Dumitrescu-Aron cu un frumos suvenir din porţelan, o farfurie cu înscrisul „LICEUL TEORETIC VASCAU - 50 ANI - PROMOŢIA 1968 – 1969”, iar doamnele au primit din partea organizatorilor câte un frumos buchet de flori.

Ing. agronom Mircea STAN, absolvent al liceului