În cadrul proiectului „Podul prieteniei interculturale”, vineri, 7 iulie, în satul Tămașda, comuna Avram Iancu, a avut loc o activitate dedicată comunității rome.

Pentru prezentarea tradițiilor, obiceiurilor și dansurilor specifice comunității romilor, prin Fundația „Ciore Roma” și Asociația Comunitară „Amara Phala” Tămașda, vineri, 7 iulie, de la ora 11.00, a avut loc o activitate la Căminul Cultural din Tămașda, comuna Avram Iancu.

În cadrul proiectului, „Podul prieteniei interculturale”, sunt prevăzute activități pentru toate comunitățile etnice din județul Bihor. Coordonatoarea proiectului este Miorița Săteanu, cetăţean de onoare al municipiului Oradea și membru al Parlamentului Seniorilor din România.

Deschiderea oficială a proiectului a avut loc în data de 9 mai, în sala mică a Primăriei Oradea. Proiectul a obținut finanțare nerambursabilă de la Primăria Oradea și este organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor.

„Acest proiect se înscrie în conceptul „Cetățeni activi la puterea a treia”, și are drept scop organizarea unor serii de evenimente dedicate orădenilor, pentru a se simți utili și valoroși, pentru a socializa și a-și etala talentele în diverse domenii cultural-artistice, dar și pentru a se implica în acțiunile de voluntariat în toate domeniile: educație, cultură, mediu, sănătate, economie, precum și pentru a descoperi altele noi. Ne-am propus să aducem împreună oameni de etnii diferite, profesii diferite, domenii diferite, dar cu pasiuni comune”, ne-a declarat ing. Miorița Săteanu, coordonatoarea proiectului.

Perioada de derulare a proiectului este mai-noiembrie 2023, iar lunar au loc două evenimente dedicate comunităților etnice.