Cu inimile pline de emoție, elevii și cadrele didactice de la Școala Derna au sărbătorit ,,Ziua Eroilor”. Acțiunea s-a desfășurat la Monumentul Eroilor din satul Dernișoara, prin purtarea de grijă a domnului director Florian Moise.

 

Cu acest prilej, s-a oficiat slujba parastasului pentru eroii căzuți în Primul și Al Doilea Război Mondial, săvârșită de preotul paroh Gheorghe Ungur, iar profesorul Vancsa Viorel le-a amintit elevilor despre jertfa lăsată pe câmpul de luptă a bravilor ostași români. Sub îndrumarea învățătorilor Marinel Bacter și Viorel Pop, elevii au recitat poezii și au interpretat cântece patriotice, lângă Monumentul Eroilor, monument ridicat prin efortul depus de Ioan Roman, dascăl și director timp de 50 de ani la Școala din Dernișoara.

Mesajul transmis de Biserică și Școală este de a păstra nealterat sacrificiul soldaților români pentru apărarea țării și a credinței ortodoxe strămoșești, a pământului străbun, respectful față de înaintași și cultivarea în rândul elevilor a sentimentului patriotic.