Din 5 ianuarie, atât la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș, cât și la Spitalul Orășenesc Ștei a început vaccinarea personalului medical, detalii oferindu-ne chiar managerii celor două unități spitalicești menționate, dr. Monica-Virginia Teaha și ec. ing. Radu-Cornel Aron.

După cum preciza medicul Monica-Virginia Teaha, la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici” va fi vaccinat, pe lângă propriii angajați, personalul medical și auxiliar din localitățile limitrofe: medicii de familie, medicii școlari, asistenții școlari și stomatologii. Interlocutoarea noastră declara marți, 5 ianuarie, că erau înscrise deja nouăzeci de persoane, procedura urmând să continue cu cei apți de vaccinare: „Deci, avem trei sute de angajați, dar nu toți vor face, în această etapă, vaccinul, având în vedere că au trecut prin boală și indicațiile sunt să se facă vaccinul după 60-90 de zile”. În plus, sublinia managerul spitalului beiușean, au refuzat vaccinarea „doar cei care sunt alergici; avem colegi care sunt plurialergici și ei au refuzat”.

La Ștei situația este asemănătoare, centrului de vaccinare din cadrul Spitalului Orășenesc fiindu-i arondați și angajații celorlalte instituții de sănătate din zonă: spitalele de psihiatrie din Ștei și Nucet, Centrul medico-social și cabinetele medicilor de familie.

Managerul Radu-Cornel Aron a mai precizat că au fost deja programate 135 de persoane, iar într-o a doua etapă se vor regăsi și cei care au refuzat inițial să se vaccineze anti-Covid, lor alăturându-li-se cele 33 de cadre medicale din cadrul Spitalului Orășenesc Ștei aflate în imposibilitatea de a se vaccina acum, fiind în perioada ulterioară infectării cu Covid-19.