(Căld)ură mare la PSD Bihor
Pentru a suplini lipsa unui organ de control la nivel judeţean, Biroul Permanent Naţional a desemnat un colectiv de coordonare a activităţilor politice ale organizaţiei judeţene din care fac parte cei doi deputaţi bihoreni, Alexandru Athanasiu şi Claudiu Pop, preşedinta organizaţiei de femei, Lia Pop, şi preşedintele celei de tineret, Emilian Pavel, 15 primari, precum şi cei doi consilieri judeţeni, Ioan Mang şi Alexandru Retegan. Prezenţa lui Retegan în cadrul acestei noi conduceri colective este destul de bizară, în condiţiile în care, în urmă cu câteva săptămâni, când Consiliul Naţional de Coordonare al PSD a dizolvat filiala bihoreană, Retegan s-a dovedit un aprig contestatar al acestei decizii, catalogând-o ca nestatutară. La scurt timp însă, nimic nu l-a împiedicat să se asocieze noului colectiv de conducere, din care Mihai Bar, fostul preşedinte al PSD, nu mai face parte. În ce priveşte statutul lui Bar, singura funcţie pe care acesta o mai deţine în partid este cea de consilier judeţean. "Mihai Bar are statulul oricărui alt membru de partid", a precizat Claudiu Pop, în timp ce ceilalţi colegi făceau aluzii voalate la faptul că, din cauza lui Bar, mulţi dintre membrii PSD Bihor s-au retras din activitatea filialei. Mai mult, chiar şi în perspectiva lărgirii colectivului de coordonare cu încă şapte membri, Bar nu s-ar afla printre nominalizaţi.
Noua structură de conducere a filialei judeţene se va ocupa de activitatea politica curenta a organizatiei, de stabilirea candidatilor partidului pentru alegerile parlamentare si de pregatirea campaniei electorale. Consilierul Ioan Mang a recunoscut că partidul său este "într-o situaţie de criză". În plus, acesta a declarat că se impune luarea unor măsuri concrete, mai ales că, în urma ultimei simulări făcute pe baza rezultatelor de la alegerile locale, PSD Bihor ar obţine un singur loc în Parlamentul României. Totodată, Mang a anunţat că a început strângerea de CV-uri pentru viitorii candidaţi la alegerile parlamentare, fără însă a nominaliza vreun candidat. În ce priveşte organizarea unei conferinţe judeţene înainte de alegerile generale, deputatul Claudiu Pop a exclus o astfel de posibilitate, motivând că în acest fel "se evită luptele interne pentru şefie".
La desemnarea viitorilor 15 candidaţi pentru Parlamentul României, Lia Pop, lidera organizaţiei de femei, consideră că ar trebui să se ţină cont de experienţa politică şi de capacitatea de comunicare.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.