Conducerea Administraţiei Imobiliare Oradea continuă să favorizeze firma MBS Group, chiar dacă, în repetate rânduri, aceasta a demonstrat că nu e capabilă să finalizeze la termen lucrările încredinţate, iar lucrările executate au o calitate mai mult decât îndoielnică. Ultimul obiectiv al firmei care se înscrie în această linie a superficialităţii este amfiteatrul din Orăşelul copiilor, care trebuia finalizat încă în cursul lunii septembrie 2007. În aceste zile, angajaţii AIO se pregătesc să facă recepţia lucrării din birourile Primăriei Oradea. Poate dacă ar mai fi trecut din când în când pe la şantierul din Orăşel nu ar mai fi arătat atâta entuziasm faţă de modul în care firma MBS Goup şi-a onorat lucrarea. Pereţii amfiteatrului sunt deja plini de igrasie, vopseaua aplicată pe ei începe să cadă pe alocuri, apa bălteşte în camerele de sub copertină, printre rânduri. Şi neregulile constatate ieri la noua construcţie nu se opresc aici.

În cursul anului 2006, firmei MBS Group şi altor două asociate li se încredinţa un nou obiectiv: Orăşelul copiilor, investiţie care ajungea, conform contractului semnat pe data de 11 noiembrie 2008, la suma de 13.402.341 lei. Firma MBS Group avea în spate o mai veche colaborare cu reprezentanţii AIO, pentru care a mai efectuat atât lucrările de construirea a Bazinului Olimpic, care au costat 4,8 miloane lei, dar şi lucrările de acoperire a acestui obiectiv de agrement, care s-au ridicat la suma de 10,6 milioane lei.
În toate aceste cazuri, termenele au fost depăşite cu lunile, fapt care nu i-a împiedicat pe angajaţii AIO să îi mai încredinţeze încă o lucrare, cum e cea de la Orăşelul copiilor. Şi în acest caz sumbrele previziuni s-au împlinit, termenul iniţial de predare fiind depăşit cu câteva luni. De asemenea, încă din primele zile, în edificiul principal au şi apărut primele pete de igrasie; la intrarea în clădirea principală lipsesc unele placaje, iar altele care s-au spart nu au fost înlocuite nici până astăzi. Ca şi cum toate aceste dovezi ale superficialităţii muncitorilor nu ar fi fost suficiente, conducerea AIO i-a încredinţat firmei, fără nicio licitaţie, lucrările de construcţie a amfiteatrului. Chiar dacă reprezentanţii AIO vorbesc despre faptul că "Lucrările de edificare a Orăşelului copiilor sunt parte a unui singur contract, cu o valoare de 15.327.072 RON cu TVA inclus", contractul care ne-a fost pus la dispoziţie arată că, iniţial, valoarea lucrărilor a fost de 13.402.341 lei. Rezultă că diferenţa de 1.924.713 lei a fost alocată ulterior, fără nico licitaţie, peste valoarea iniţială a contractului. Nici măcar aşa reprezentanţii firmei MBS Group nu au fost în măsură să se ridice la nivelul încrederii acordate, depăşind cu mai bine de cinci luni termenul de predare. Însă aspectul cel mai grav îl constituie calitatea dezastruoasă a lucrărilor de la amfiteatru. Ieri, în una dintre cabinele de probă din spatele scenei, băltea apa, iar pereţii erau infiltraţi cu igrasie. Pereţii din interior erau prost executaţi, prezentând numeroase striaţii; doi dintre stâlpi au rămas cu două găuri pe care muncitorii au uitat să le acopere. De asemenea, în faţa scenei, într-o altă baltă zăceau deteriorate instalaţiile de lumini. Şi toate aceste nereguli au fost observate la o primă vedere, de către nespecialişti. Probabil că în spatele lor alte vicii de calitate aşteaptă să fie descoperite. În lumina acestor nereguli, angajaţii AIO se pregătesc în aceste zile să recepţioneze lucrările. "Nerespectarea termenilor contractuali de către SC MBS Group, respectiv imposibilitatea de recepţie a respectivului obiectiv până în luna aceasta va atrage penalităţi", se arată într-o comunicare venită din partea AIO.