Bolojan e pe "cai mari", bagă spaima în portari...
Eficientizarea organigramei Primăriei Oradea şi a instituţiilor subordonate s-a limitat la concedierea a vreo 20 de portari, 15 muncitori şi îngrijitori şi la desfacerea contractelor de muncă a doar câţiva funcţionari publici. În rest, noul edil şef nu a reuşit să disloce legăturile, în principal "de sânge", care au căpuşat birorile Primăriei. Mai mult, mai toţi şefii de direcţii şi de servicii şi-au păstrat posturile călduţe, iar unii dintre ei au fost chiar avansaţi în funcţie, aşa cum s-a întâmplat cu directorul adjunct al Direcţiei Tehnice, Aurelia Ţenţ, o susţinătoare înfocată a afacerilor grupului PD-L.
Cei 83 sunt vreo 70
Ilie Bolojan promitea orădenilor o organigramă mai suplă, care ar duce la reducerea cheltuielilor de personal, dar şi o eficientizare a activităţii instituţiei pe care a preluat-o. Din cei 962 de angajaţi ai Primăriei Oradea, 83 urmau să-şi piardă funcţiile. Însă, după toate calculele, numărul celor concediaţi abia dacă va depăşi 70 de persoane, dintre care 20 sunt portari, alţi 15 sunt muncitori necalificaţi şi îngrijitori. Din aparatul de specialitate al Primăriei Oradea s-au întocmit preavizele de desfacere a contractelor de muncă pentru 14 persoane. Printre aceştia se numără Andrei Kraus, şeful Serviciului Proiectare şi Cooperare Europeană, Radu Crican, fostul consilier al primarului Petru Filip, care a ocupat o funcţie la Compartimentul Construcţii Ilegale, Viorel Faur, de la Compartimentul Transport Public Local, iar de la Serviciul Comunicare Imagine Mass-media, Sorin Borza. Dintre aceştia doar 7 au şi luat la cunoştinţă de preaviz, restul fiind momentan în concediu medical.
Peştele de la coadă se curăţă
La Administraţia Imobiliară Oradea au fost înregistrate cele mai mari disponibilizări. Din păcate, lista întocmită de conducerea acestei instituţii vizează doar portarii, îngrijitorii şi muncitorii. În schimb, funcţionarii care au ocupat aceste posturi prin diferite relaţii cu conducerea Primăriei şi AIO beneficiază în continuare de aceeaşi protecţie, dovadă că peştele tot de la coadă se curăţă. Pe lista neagră a AIO au fost puse 32 de persoane, din care zece portari, cinci îngrijitori, cinci muncitori, şase persoane care cumulau funcţia cu pensia şi patru persoane angajate cu jumătate de normă. De la Administraţia Socială Comunitară Oradea au fost disponibilizate 17 persoane, dar niciun funcţionar public: zece portari, două îngrijitoare, doi muncitori necalificaţi etc. De la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor şi-au pierdut locul de muncă şapte angajaţi. În ceea ce priveşte Cantina Oradea, aici au fost concediate două persoane, unul fiind muncitor la bucătărie. Cei de la Clubul Sportiv Municipal nu au trimis niciun preaviz, în aceeaşi situaţie aflându-se şi Casa de Cultură a municipiului Oradea. În total, 72 de persoane vor fi nevoite să plece în acest moment din Primărie şi instituţiile subordonate.
La vremuri noi, tot ei
În timp ce reforma din Primărie s-a făcut la nivel de portari şi muncitori, la nivelul superior vechea gardă se menţine pe poziţii. În acest moment, Emilian Sala este în continuare directorul general al Direcţiei Economice, la Direcţia Juridică conducerea a rămas pe mâinile lui Mihai Goidaci, la fel şi la Direcţia Informatică, postul de director executiv este ocupat tot de Silviu Lucuţa. Doar la Instituţia Arhitectului-Şef s-a produs o schimbare, postul de arhitect şef revenind Luciei Iacob, însă doar pe o perioadă de 6 luni. Nou înfiinţata Direcţie de Dezvoltare Durabilă şi Finanţare Externă îl are în frunte pe fostul director AIO, Marcel Boloş, cel care s-a înscris în PD-L, în schimbul promisiunii de a ocupa funcţia de city-manager, în cazul în care PD-L ar fi câştigat alegerile. O mişcare interesantă s-a realizat la nivelul Direcţiei Tehnice. Aici, vechiul director executiv interimar, Marcel Dragoş, a părăsit postul. În locul lui a fost promovată nimeni alta decât Aurelia Ţenţ, care ocupa funcţia de director adjunct, care a fost o apropiată a lui Filip şi a fost acuzată că este implicată în numeroase afaceri cu acesta. Nici celălalt director adjunct, Dan Gherdan, acuzat de taximetrişti de luare de mită, nu a fost încă înlocuit din funcţie.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.