La Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, Ordinul de demitere a managerului a lăsat unitatea fără un şef interimar şi fără Comitetul director. În cursul zilei de ieri, ec. Emil Popovici-Muţ a primit documentul în care se stipulează că atribuţiile sale manageriale au ajuns la final.

Se pare că demersurile fostului manager şi contestaţia depusă la Comisia de Evaluare a Ministerului Sănătăţii, ulterioare propunerii de demitere, nu au reuşit să-i înduplece pe reprezentanţii acestei instituţii. Deşi oarecum situaţia era de aşteptat, datorită concluziilor "nesatisfăcătoare" la care au ajuns membrii Comisiei, Ordinul de demitere a luat prin surprindere conducerea unităţii sanitare din Bihor. Contactat în legătură cu decizia Ministerului Sănătăţii, fostul manager, ec. Emil Popovici-Muţ, a ţinut să sublinieze că documentul de demitere este valabil, însă, după cum spune acesta, "în momentul de faţă, nu asta ar fi cea mai mare problemă, ci faptul că unitatea va rămâne fără şef până când un nou director interimar va fi stabilit", a explicat Muţ. O altă răsturnare de situaţie are loc şi la nivelul Comitetului Director. Potrivit fostului manager, acesta şi-a încetat, de asemenea, activitatea, având în vedere că a fost ales de vechea conducere. În această dimineaţă, Muţ va convoca o întâlnire cu toţi directorii, însă, de această dată, nu în calitate de şef. "Atribuţiile mele au încetat azi (n.r. - ieri), dar mă voi prezenta la spital, aşa cum se obişnuieşte, pentru a-mi elibera biroul. Din păcate, nu înţeleg nici acum decizia Ministerului şi nu ştiu ce se va întâmpla mai departe la conducere. Pe mine nu m-au anunţat că ar exista un director interimar, iar în aceste condiţii unitatea rămâne, practic, fără manager", a explicat Muţ. Totuşi, în Ordinul de demitere este stipulat că până la stabilirea directorului interimar conducerea va fi preluată de persoana care înlocuia managerul când acesta era plecat din unitate, în cazul de faţă, dr. Cornel Popa.

Cu toate acestea, Muţ nu a "stat cu braţele încrucişate" nici de această dată şi a atacat în instanţă Ordinul de demitere. Un demers altminteri legitim, care s-ar putea solda în primă fază chiar cu suspendarea aplicării controversatei decizii ministeriale până la aprecierea legalităţii acesteia...