Decât să schimbe becul, mai bine calcă pe el - Edilii ne urează 'noapte bună' pe Corso
Administraţia locală a instituit o nouă taxă pentru proprietarii de imobile din zona centrală care nu-şi reabilitează imobilele, ignorând faptul că o serie de clădiri de pe Corso, de curând restaurate, sunt lipsite, pe timpul nopţii, de lumina necesară pentru a putea fi puse în valoare.
Pietonalul orădean, care doar de câţiva ani se poate mândri cu o nouă înfăţişare, este acum abandonat în întuneric. Poate tocmai pentru a sublinia ineficienţa vechii administraţii a Oradiei, actuala conducere liberală a Primăriei se fereşte să se îngrijească de una dintre cele mai reprezentative zone ale oraşului. Coşurile de gunoi distruse nu sunt înlocuite cu lunile, în timp ce plantele din jardinierele de lemn au fost lăsate să se usuce. Dacă de aceste aspecte te loveşti la tot pasul pe timpul zilei, odată cu lăsarea întunericului o altă realitate vine să confirme dezinteresul municipalităţii faţă de Corosul orădean. Mai bine de o treime din spoturile de lumină încastrate în pavajul pietonalului sunt arse, zona centrală fiind, în mare parte, cufundată în întuneric. Din cele 428 de lămpi, au fost identificate ca fiind nefuncţionale 162. Cea mai afectată zonă pare să fie cea dintre Serviciul de Evidenţă a Persoanelor şi strada Mihai Eminescu, unde am numărat 51 de spoturi arse, apoi pe tronsonul cuprins între Eminescu şi Roman Cirogariu - alte 44 de lumini sunt stinse, iar pe cea de a treia porţiune, până la Agenţia CFR au fost identificate 67 de lămpi nefuncţionale.
Contactaţi telefonic, reprezentanţii Primăriei Oradea au recunoscut că, în acest an nu a fost înlocuit niciun spot de pe Corso, motivând că municipalitatea se află în negocieri pentru modificarea contractului cu firma Luxten, responsabilă cu acest serviciu de întreţinere a iluminatului din zona centrală. "În baza vechiului contract nu se pot face decontări decât pentru structuri aparţinând Luxten. Becurile fiind de import Cehia, nu pot fi plătite în baza acestui contract. În consecinţă, suntem în negocieri pentru modificarea contractului cu Luxten", ne-a declarat Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de presă al Primăriei Oradea.
Dacă anul trecut s-a reuşit schimbarea a 100 de becuri, lucru posibil deoarece lucrarea e în garanţie, administraţia locală orădeană, în cele 9 luni scurse de la începutul anului, nu a fost în măsură să găsească încă o soluţie pentru realizarea acestor lucrări.
Sau poate este o nouă strategie pentru a arunca întreaga responsabilitate pe vechea conducere, administraţia Bolojan sperând, în acest fel, că orădenii vor aprecia şi mai mult structura actuală...
nu numai spoturile nu ard dar primaria nu mai aprinde nici unul din felinarele de pe centru iluminatul facandu-l firmele cu reclamele lor luminoase,e si asta un mod de a face economie, cine l-o mai vota Bolojan si compania?