E scris şi în... stele
Având în vedere zbuciumul de pe scena politică actuală, dar şi sezoanele electorale consecutive care ne bat la uşă, dăm publicităţii o nouă analiză astrologică şi intuitivă realizată, la cererea noastră, de Biroul de Astrologie* al maestrului Dumitru Paraschiv, singurul profesionist autorizat din judeţul Bihor în acest domeniu şi unul din cei 17 care prestează legal în ţară. De altfel, maestrul Dumitru Paraschiv „recidivează" publicistic în „Crişana", după ce, cu câteva zile înainte de referendumul din 19 mai, ne-a oferit date surprinzător de precise despre ineditul exerciţiu democratic care avea să se consume ulterior...
Referitor la România, harta pe care se suprapun tranzitele este cea din 22 decembrie 1989, cu ale sale coordonate. Urmează o perioadă de tensiune politică, pe fondul unei stagnări a nivelului de trai, cu un uşor regres, pe alocuri, pentru următoarele săptămâni. Actualul preşedinte se pare că va mai candida pentru un mandat de şef al statului. La următoarele alegeri, numărul votanţilor săi va fi, însă, mai mic, iar al alegătorilor, de asemenea. Datorită unui contracandidat de la care mulţi nu se aşteaptă să fie atât de puternic, dar care e deja binecunoscut, numele viitorului preşedinte va fi decis abia după două tururi de scrutin. Şansele vor înclina, însă, şi la alegerile viitoare, în favoarea actualului preşedinte. În ceea ce-l priveşte pe următorul şef de stat, se pare că este cineva care a purtat şi el uniformă de ofiţer. Numele nu îl vom spune acum. Nu vor fi alegeri anticipate, nici actualul Parlament nu va fi dizolvat. Guvernul va mai trece printr-o criză şi schimbări de miniştri. Premierul actual nu va fi schimbat, cel puţin nu în acest an.
La alegerile europarlamentare din acest an, prezenţa la urne abia dacă va depăşi 30% din alegători, de acest scrutin urmând să fie interesaţi mai puţini electori decât la alegerile din 2004. Se pare că lumea s-a săturat de politică şi de promisiuni. Bătălia mare se va da între aceleaşi mari partide de până acum, dar vor fi unele surprize. O formaţiune etnică va obţine un scor neaşteptat de mare. Un partid social-democrat va obţine un procent mai mic decât în 2004, dar nu în mod neaşteptat, însă acest procent poate fi mai mic chiar decât al partidului etnic. Pentru „fracţiuni" politice nu sunt şanse, dar două partide neparlamentare vor înregistra scoruri mai mari decât în 2004, chiar dacă nu peste pragul electoral.
În ceea ce priveşte municipiul Oradea, actualul primar şi adjuncta sa vor fi aleşi europarlamentari. Un viceprimar democrat va asigura interimatul funcţiei de primar. Dar în acel partid e o luptă strânsă, iar respectivul viceprimar are mulţi adversari în rândul propriei formaţiuni politice. Se pare că primarul interimar nu va fi şi viitorul primar ales, poate nici nu va candida. Nu este exclus ca următorul primar să aparţină altui partid decât până acum. Aceasta şi datorită unor erori de strategie în nominalizarea candidaţilor, la nivel de partide, greşeli axate pe orgolii. Dacă actualul primar se îndreaptă spre o funcţie mai mare, se pare că viitorul primar vine dintr-o funcţie mai mare, dar în care nu a fost ales în mod direct. Se disting, între candidaţi, doi purtători de mustaţă, fără barbă. Unul dintre aceştia poate fi noul primar. Poate cel născut sub Constelaţia Scorpionului, care vine dintr-un partid cu doctrină patriotică. Intrarea lui în competiţie va inspira teamă altor contracandidaţi, iar el va obţine la alegeri un scor mai mare decât al propriului partid, care, în această parte a ţării, se va menţine cam la aceleaşi procente ca în 2004. Acest contracandidat are însă o cumpănă de trecut în propriul partid. Cumpăna are sprijin din exteriorul acestei formaţiuni. O va trece şi va candida. Sunt posibile două tururi de scrutin la alegerile locale din iunie vara anului viitor. De asemenea, formaţiunea etnică va obţine multe fotolii în Consiliul Local, dar candidatul acesteia nu va obţine mandatul de primar. Pentru social-democraţie, la nivel local, chiar dacă se aşteaptă o organizare mai stabilă decât în 2004, scorul va fi neaşteptat. Se pare că organizaţia etnică va obţine un procentaj mai mare decât social-democraţii şi e posibil să se clasifice pe un loc important. Alegeri plăcute!
Nota autorului:
*Astrologia nu înseamnă „ghicit" aşa cum cred unii. Iar ca astrologi nu impunem nimic de genul „aşa va fi" şi nici nu impunem nimănui ce să facă. Descriem doar influenţele predispoziţiilor astrale asupra oamenilor, societăţii, statelor, finanţelor, firmelor ş.a.m.d. Iar dacă Astrologia ar însemna ghicitul în mersul aştrilor, meteorologia ce ar fi? Ghicitul în mersul norilor şi al curenţilor atmosferici? Însă, în comparaţie cu prognozele meteo, cele astrologice au un nivel mai mare de exactitate...
Comentarii
Nu există nici un comentariu.