Gigi Becali reuşeşte, într-o jumătate de oră, să arate două feţe complet diferite ale personalităţii lui, de la om credincios, care ascultă muzică religioasă în maşină şi plânge când conduce, până la patron fără scrupule, care îşi sfătuieşte angajatul să-şi plătească iubita pentru plăcerile trupeşti.

 

"Hai, mă tată. Despre ce este vorba? Ce vă frământă? Vorbim, dar mai întâi vă întreb eu. Ce muzică vă place mai mult? Asta din maşină de la mine (n.r. - muzică religioasă) sau cea din Bamboo?", se adresează Becali jurnaliştilor care îl aşteptau la reşedinţa lui din Aleea Alexandru, "Palatul", cum îi place să spună. Astea au fost cuvintele de început ale lui Gigi Becali la întâlnirea cu jurnaliştii pentru ca apoi să răsune muzica religioasă din maşina lui, iar cameramanii să se înghesuie câteva minute pentru a-i surprinde o reacţie finanţatorului stelist pe când asculta muzica preferată din scaunul luxosului automobil.

La sfârşitul întâlnirii cu ziariştii, Gigi Becali s-a confesat în privinţa episodului de la început: "Pun melodia, pe care aţi ascultat-o, tot drumul, până acasă, şi plâng. Înainte să intru în casă, îmi şterg lacrimile şi nu ştie nimeni". Sau nu ştia, pentru că mărturisirea a fost făcută în faţa camerelor de televiziune.

Între primul şi ultimul episod al întâlnirii cu Gigi Becali, jurnaliştii au putut observa însă şi o altă faţă a finanţatorului stelist, total diferită de a unui om religios, cea de patron fără scrupule. Patronul care îşi sfătuieşte angajatul, pe mijlocaşul Cristian Tănase, să continue relaţia cu Iulia Tăbăcaru, "Bomba" cum o numeşte el, dar să stea numai o oră, maxim două, pe seară cu ea şi să o plătească, cu "300-500", fără să spună însă şi moneda. "Lui Tănase i-am spus eu. De ce să mai stea acum să alerge, să umble după una şi alta? Pe aia o are deja. I-am spus în vestiar «Băi, nu fi fraier, tu nu trebuie să termini cu ea. O chemi, stai o oră, trei sute, cinci sute, faci socoteala cât i-ai dat şi îţi dau eu, în plus, banii ăia. Dai trei sute, dai cinci sute, dar nu are voie să doarmă toată noaptea cu tine. O oră, maxim două. Că dacă stă toată noaptea, mai vrei încă o dată, şi încă o dată, şi încă o dată şi pe urmă praf genunchii, praf te faci, te distruge»".

 

Becali îşi arată astfel şi faţa patronului căruia nu-i pasă de sentimentele celorlalţi oameni şi care se gândeşte doar la interesul său, fotbalistul Tănase. "Pe mine mă interesează Tănase fotbalistul. Şi aş plăti şi «Bomba» să aibă grijă de el. O să vorbesc eu cu «Bomba». «Bă fetiţo, dacă tu promiţi că nu stai toată noaptea acolo şi nu amorsezi bomba decât o dată, să nu sară în aer, ca dacă amorsezi bomba de mai multe ori, îi rupi genunchii la om. M-ai înţeles? Hai, de două ori amorsezi bomba, dar dacă stai toată noaptea...». I-am spus să o lase cu dragostea. Trei sute, cinci sute. Asta e cu Tănase. Să vedem dacă face aşa. Eu cred că e destul de înţelept cu cât i-am spus, aşa să facă. Glumă, glumă, dar fotbalul necesită mari sacrificii. Şi dacă ai o femeie care te paradeşte, te distruge, nu mai poţi ajunge fotbalist".

 

O jumătate de oră cu Gigi Becali te poate face să te gândeşti doar la versurile trupei "Paraziţii": "Am dublă personalitate şi o dezvolt pe a treia". "Paraziţii", o trupă din care face parte Ombladon, artistul care în 2007 spunea în melodia "O altă zi": "L-aţi omorât pe Ceauşescu, dar îl vreţi pe Gigi Becali/ Ca nişte fraieri vă pregătiţi mormintele".