Ce constată biet român săracul, ce-ndărăt tot dă ca racul: că de 25 de ani cel mai mare pericol pentru Romania îl reprezintă clasa politică, care n-au susținut și nu susțin interesul românilor și fac concesii umilitoare și periculoase de dragul scaunului și al propriului buzunar.

Că avem prețuri ca în Franţa, Germania, Italia... dar salarii de 10-15 ori mai mici; că am lichidat „mormanele de fier vechi" după cum prorocita revoluţionarul Petre Roman, "morman" reprezentat de: agricultură, industrie, resurse energetice, petrol, gaze, transporturi navale și CFR, combinate, cercetare...și odată cu terminarea acestor „mormane" au fost desființate și câteva milioane de locuri de muncă, aceste milioane ajunse muritoare de foame au luat drumul bejeniei, umilindu-se pentru bucata de pâine ce în țara lor le-a fost refuzată. Un lucru e sigur: fără acest dezastru creat cu buna știință în economia țării, n-am avea astăzi atâția milionari și miliardari în euro care au făcut afaceri numai cu statul. Câtă dreptate avea regretatul A. Păunescu, citez: "Sus-pușii nu mai au nimica sfânt,/Ca pe cravate, jurământu-și schimbă,/Nu mai avem nici fabrici, nici pământ,/Vorbim și limba noastră-n altă limbă".­­­­

Acum a mai rămas de rezolvat dezmembrarea țării, la care se lucrează pe față de 25 de ani. Deși mai multe ONG-uri, și nu numai, au tras semnale de alarmă în mod repetat, sesizând pericolul ce amenința integritatea țării, mai marii zilei însă, i-au tratat ca extremiști, nefiind băgați în seamă. Singurul ONG care a contat a fost UDMR, care de 25 de ani guvernează Romania. Suntem singura țară din lume guvernată de un ONG. Acest șarpe numit UDMR, încălzit la sânul trădătorilor de neam și țară, are nesimțirea să anunțe pe 27 aug. 2014 că a finalizat proiectul de lege care va fi depus la parlament, pentru a se cere autonomia completă a Ţinutului Secuiesc față de România. În ce țară s-a mai pomenit ca vicepremierul guvernului, în cazul nostru Kelemen Hunor, să ceară dezmembrarea țării pe care o guvernează și totodată să intenteze proces, ca parte, la Curtea Europeană de Justiţie de la Luxemburg, împotriva Comisiei Europene, care a refuzat cererea UDMR?!

Cum apară președintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta, cei 580 de băgători de seamă din Parlament, fără conștiință, prevederile Constituţiei României? Ce face Procurorul General al României? A emis mandat de arestare pe numele vicepremierului Kelemen Hunor și a altor reprezentanți ai UDMR, care încalcă  ordinea de drept constituţională a României? La noi ca la nimeni: plătim din bani publici demnitari, ce susțin destrămarea statului român. La începutul lunii august premierul a onorat invitația de a participa la comemorarea a 165 de ani de la bătălia ce a avut loc în Pasul Cașin, (Harghita) unde au murit 200 de secui, considerați eroi. Ai cui eroi ? Fiindcă pentru noi au fost criminali. În acea perioada, a anilor 1848-1849, au fost omorâți 40.000 de români, iar premierul nostru aduce elogii celor 200 de secui criminali și nu celor 40.000 de români martiri. Ce fel de reprezentant al statului e acesta? Fără cuvinte. Cum e posibil ca Statul Român să aloce de la bugetul de stat 30 de milioane euro pe an pentru minoritarii din România, în timp ce țările vecine unde românii sunt minoritari nu numai că nu le alocă niciun ban, dar nici nu-i recunosc ca minoritate. Trebuie precizat că pentru cei 10 milioane de români trăitori în jurul granițelor României guvernul a alocat un milion de euro pe an.

Toți acești demnitari au jurat la început de mandat să apere chiar cu prețul vieții lor integritatea țării, spunând în final "Aşa să-mi ajute Dumnezeu". Mă rog și eu și spun "Aşa să vă ajute Dumnezeu, conform jurământului strâmb."

Cu astfel de clasă politică nu se mai poate guverna țara; ca urmare, cred că cel mai înțelept lucru ar fi ca toți demnitarii să-și dea demisia și să se procedeze la alegeri anticipate. Mă gândesc că se vor găsi oameni cu dragoste de neam și țară ce vor opri dezmățul pornit în urmă cu 25 de ani. Ni se spune mereu că tot ce se face e spre binele nostru (binele ăsta să-l aveţi voi, cei ce ați condus destinele acestei țări de 25 de ani). De 25 de ani ni se cere răbdare, răbdare și să tăcem din gură, dar până când?

„Ei: ziduri, lanțuri, temnicerii,/ noi, numai cremenea tăcerii,/ Ei: biciuri cu bătăi și ură,/ noi, uriaș îngheț pe gură" (Radu GYR)

Viorel-Ionel ZDRITEA