Cum altfel?! La partidul lui, Ponta e cap de listă pentru europarlamentare. S-a pus că n-a avut încotro. PSD-ul l-a lăsat cu ochii-n soare. Ce presiune o fi fost pe bietul Macel să-i spună „pas” consilierului său, dottore, numai el știe. Ar fi vrut, dar masele largi de oameni ai muncii, activul de partid, nu și nu și pace! * „Mi-e scârbă”, a trântit-o Elena Lasconi și a demisionat din toate funcțiile deținute în USR. De ce? Iată un posibil motiv... * Europarlamentarul Vlad Gheorghe zice, despre șefii lui, cei de la USR, că sunt „total lipsiți de viziune”. Drulă și cu Barna, doi lideri cu un orizont mărginit, care și-au pasat puterea în USR, vor duce partidul la groapă. Și, mai rău, odată cu el, speranțele multor români. * Sindicatul polițiștilor a dat pe goarnă. Cică i-au pus politicienii să blocheze protestele camionagiilor și ale fermierilor, la nevoie, cu forța. Și bravii noștri bărbați în uniforme ce-au făcut? S-au dat în lături. Oare, mai nou, neexecutarea ordinului se „pedepsește” cu pensii speciale? Poate le dă Predoiu și o decorație, niște sporuri, o mărire de salar. Nu e de ici de colo să treci de partea cealaltă a... legii. * Sar politicienii să prindă și ei câte o firimitură de capital politic de la proteste, mai ceva ca purecii pe câinele mort. Intrat într-o oarecare penumbră, deputatul liberal Florin Roman s-a găsit vorbind. „Foarte multe din solicitările fermierilor și transportatorilor sunt îndreptățite”. Prefect! Atunci, să le facă PNL-ul pe plac, că sunt la guvernare. Însă, atenție, vor urma și alții cu revendicări la fel de îndreptățite. * Ei, da` vorba lui Mihai Tudose, e ușor să fluieri de pe margine, „să participi, fără să te implici”, cum zice bancul ăla porcos.

Tineri (dar) și nesimțiți

* De la „fantoma albă”, la omul cu cușma albă. Ca un făcut, unul din lideri protestatarilor, Dănuț Andruș, a fost membru PSD. Constatând că „l-a înșelat nevasta”, mai nou, s-a dat cu AUR... pe piept. * La o săptămână distanță în timp, după ce o ninsoare s-a abătut asupra „dulcelui târg”, câțiva pesediști au pus mâna pe lopeți și au curățat o alee ce dă către Primăria Iași. Cică „primarul Chirica doarme”. Greșit! În context, s-ar putea spune că hibernează. * De trei ori femeie, ministrul Educației, Ligia Deca, se alintă: „Stăm mai bine decât multe alte state europene”. La Educație vrea să zică, v-ați prins! Capra noastră-i răpciugoasă, bine că a lor e moartă. Zău așa, pe ce lume este ea?! * Aurelian Pavelescu e pe poziția a doua a listei SOS pentru Parlamentul European. Partea bună-i că avocatul e mai potolit decât colega lui de bară, Diana Șoșoacă. Partea mai puțin bună e că țărănistul ăsta pârât s-a dat cu toți. A fost floare la butoniera pesediștilor și, acum, e cârpă la bocancul suveraniștilor. Și-a dorit atât de mult să fie cineva încât, dacă n-a reușit, a zis că merge să fie și el... ceva. Orice! * Florin Salam e acuzat că ar fi bătut o damă de companie, într-o cameră de hotel. Replica manelistului e clasică: „Dujmanii mei, dujmanii mei”. Câtă educație, fix atâta grație. * Pe Anca Dragu ne-au luat-o moldovenii, de-o făcură guvernatorul băncii de la Chișinău. Nu e singura. Mai nou, se aude că și tânărul pensionar, Cristi Danileț, ar fi fost ofertat pentru postul de procuror general al Moldovei. Unirea se face om cu om. Mai rău, ăștia ne iau ce avem mai bun și noi n-am știut să prețuim. Numai să nu ne-o ia înainte și cu reforma că... cerem cetățenie. Atunci să vezi Unire! * Ce să vezi!? AUR a supt la țâța statului. Firma unde Simion era director de marketing iar patronul, Dorin Lulea, e și el lider de partid, a încasat vreo șase milioane de lei de la: Poliția de Frontieră, Romsilva, primării... „Alte măști, aceeași piesă”. * De la proști se taie, băieților deștepți li se dă. Criză?! Care? La super-agenția guvernamentală ce „monitorizează” activitatea companiilor de stat au crescut salariile. Cu 50%! Printr-un HG dat în 29 decembrie. „Noaptea, ca hoții”, un film prost, despre o guvernare proastă, aflat la al cine mai știe câtelea sezon. Titlul: Tineri (dar) și nesimțiți. * E scandal și la Externe. Funcționarii cei cinstiți și, desigur, prost plătiți, protestează. Salariile sunt mici, concursurile pe post sunt aranjate, iar instituția e politizată la greu. Ce, dacă-i zice „Externe” nu tot în România e?! * La Roman, județul Neamț, un bărbat a fost pus în cătușe pentru că s-a apucat să dea zăpada de pe trotuar. Poliția Locală i-a imputat faptul că ar fi mutat neaua pe drum. Următorul reținut e Dumnezeu însuși. Că el, Drăguțul, a dat nămeți peste toată țara.

AUR pe urmele lui Funar

* ASF-cuibușor de nebunii. Nicu Marcu, unul din foștii șefi ai agenției, și-a dat, pe lângă salariul de 12.000 de euro, un bonus de 27.000 de iepuroi. Să fie, pentru zile negre! Întrebat ce părere are despre această situație, ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a spus că „fiecare își evaluează munca așa cum crede”. Dacă-i pe-așa, hai să ne dăm toți salarii „cum credem”! * AUR pe urmele lui Funar. Sediul partidului de la Constanța, o clădire de câteva etaje, a fost vopsit în roșu, galben și albastru. Vă dați seama cum va arăta România, dacă vin ăștia la guvernare. Țara kitschului în floare! * În satul Burduca doi săteni au chemat poliția, ca să le împartă un obuz. Cei doi se certaseră fiindcă proiectilul, din al doilea război mondial, era numa` bun de bătut coasa. Și, din câte au descoperit mai târziu oamenii legii, nu era singurul element de muniție folosit în sat, pentru treburi domestice. Localitatea e încă pe hartă. Ăla da, loc iubit de Dumnezeu! * O treime din primarii vasluieni ai USR pleacă la PNL. Zic că nu au „sprijin politic”. Care sprijin, domnule? Niște finețuri ca Drulă și Barna nici n-ar îndrăzni să pășească acolo. * Minune medicală. În Gorj orbii văd, ba chiar și șofează! S-a descoperit că, peste 100 de posesori ai unor certificate de nevăzător, aveau și permis de conducere. În țara lui Șpăguță Vodă, totul e posibil. * Lenuța Damian, viceprimar liberal în comuna Codăești, județul Vaslui, a funcționat ani de zile ca profesor de limba română, în cadrul liceului din localitate, cu o diplomă universitară ce s-a dovedit a fi falsă. Sigur că, la nivelul pretențiilor de acolo, poate n-ar fi băgat nimeni de seamă nici dacă ar fi fost analfabetă... I-a trebuit ei politică! Acum a pus burta pe carte. S-a apucat de citit... dosarul penal.

Plicuri pentru SRI

* Turcana a avut o epifanie. Poate singura... Ministrul de resort se plânge că, la nivel național, „a scăzut consumul de cultură”. Zău?! E și asta una din marile reușite ale guvernului din care, cu atâta cinste, ea face parte. Coană, ne-ați făcut prea săraci pentru chestiile pe care le vinzi matale. Cultura românească se reduce azi la: papa, întreținerea, impozitul... Și, din când în când, câte una, din rărunchi, pentru voi, bă! * Cică UDMR ar vrea să se întoarcă la guvernare. Kelemen Hunor, președintele Uniunii, a afirmat că actualul executiv „nu are viziune, curaj și bun simț”. Na, uite-l și p`ăsta! De ce te-ai înhăita cu nesimțiții? * SRI a cumpărat plicuri de peste un milion de lei. Asta după ce, mai înainte, vă aduceți aminte, luat o "tonă" de hârtie igienică. "Scrieți, băieți, numa' scrieți..." * Iohannis a fost dat dispărut de unii de la AUR și USR. Dincolo de ironia discutabilă, ce autogol și-au dat, iar, băieții de la USR!  Să fii pe-o minte cu AUR e totuna cu a da apă la moara PNL și PSD. * Viorel Focșa, deputatul AUR devenit celebru fiindcă și-a bătut nevasta, s-a întors în partidul care l-a făcut cineva. "Fiecare român contează", vorba aia... ce dacă, câteodată, mai și derapează *

Vali Vitejie