Ieri, consilierii locali au aprobat modificarea tarifelor practicate de operatorii locali. Singurele tarife care nu vor fi majorate sunt cele ale OTL, regia urmând să suporte creşterea TVA.

Cu toate că există cadrul legal de suportare a TVA de către fiecare regie în parte pentru tarifele practicate, OTL este singurul operator care va suporta majorarea de 5%. Astfel, din 1 iulie, tarifele pentru serviciul alimentare cu apă şi canalizare au fost majorate cu 7,8%, procentul fiind rezultatul ajustării tarifelor cu indicele de inflaţie, la care se adaugă creşterea TVA-ului. Preţul unui metru cub de apă potabilă va creşte de la 2,94 lei la 3,17 lei. Totodată, din 1 iulie a.c., tarifele pentru serviciile de canalizare şi epurare s-au.
Cea mai îngrijorătoare situaţie priveşte modificarea tarifelor la gigacalorie. Preţul de facturare la populaţie se va modifica de la 164,93 lei/Gcal la 174,71 lei/Gcal, o creştere de 6%, deoarece populaţia trebuie să suporte creşterea pentru întregul tarif şi nu doar pentru componenta sa.
RAPAS va creşte tarifele atât pentru serviciile prestate în Cimitir, cât şi taxa de intrare la Grădina Zoologică. Astfel, taxa de săpat şi umplut groapă de mormânt va costa 83 de lei, serviciile de catafalcare vor costa 104 lei, taxa de teren pentru zece ani la data decesului va fi 115 lei, închirierea capelei municipale costă între 11 şi 28 de lei, în funcţie de activitate. Nu sunt majorate biletele de intrare la ştrand, cu excepţia abonamentelor. De asemenea, rămân neschimbate tarifele la WC-urile publice.