Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, şi-a luat în serios rolul de diriginte de şantier. În cursul zilei de marţi, o nouă ieşire a lui Ţîrle pe drumurile judeţene a prilejuit din nou dezamăgire pricinuită de superficialitatea diriginţilor de şantieri, angajaţi ai CJ Bihor, dar şi de neprofesionalismul constructorilor care fac lucrări de mântuială pe banii publici. Nemulţumit de calitatea lucrărilor pe DJ 108 Remeţi-Barajul Leş, preşedintele CJ Bihor a cerut ca executantul Drumuri Bihor să refacă lucrarea.

Radu Ţîrle nu este la "prima abatere" de acest gen. La începutul anului, după o vizită fulger la şantierul de la Garnizoana Oradea, acolo unde se amenajează sediul Muzeului Ţării Crişurilor, Ţîrle a făcut public modul în care conducerea Selina vine cu fel de fel de note de suplimentare a lucrărilor, fără ca acestea să fie reale. Atunci patronul firmei executante, Beniamin Rus, a declanşat o dură campanie mediatică menită să-l compromită pe preşedintele CJ Bihor.
De asemenea, Ţîrle a mai făcut public modul în care au fost executate lucrările pe drumul comunal DC 261 Leheceni-Sălişte de Vaşcău-Poiana, obligând firma executantă să frezeze şi să pună din nou asfalt pe o lungime de 4 km. Acum o nouă vizită la Bulz a prilejuit acestuia o nouă dezamăgire.
Pe porţiunea de curând asfaltată între Remeţi şi Barajul Leş, Ţîrle a constatat gropi în care apa bălteşte după fiecare ploaie. De asemenea, preşedintele CJ Bihor a mai remarcat că rigolele de scurgere au fost montate prost, iar cimentul a fost spălat deja de apă. "Sunt foart nemulţumit de calitatea lucrărilor executate de către firma Drumuri Bihor. După ploaia de marţi, pe covorul nou aşternut băltea apa. Şanţurile din dale de beton nu sunt aliniate, ci şerpuite. Dacă două maşini mari trec una pe lângă alta, riscă să se izbească de o stâncă pe care constructorii au uitat să o şlefuiască. De asemenea, acostamentele au fost făcute din piatră de diferite mărimi, astfel încât există pericolul derapajului atunci când roţile unei maşini ies de pe carosabil, iar zidurile de sprijin au deja fisuri", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Radu Ţîrle. Acesta a mai precizat că va lua măsuri împotriva dirigintelui de şantier, care nu a sesizat aceste aspecte.

Totodată, a sesizat şi Inspectoratul Judeţean în Construcţii, iar firma Drmuri Bihor a fost somată să refacă lucrările. "S-a lucrat fără nicio responsabilitate. Cei de la Drumuri Bihor au recunoscut cele semnalate, dar au motivat că lucrează cu neprofesionişti. Oricum, am dispus sistarea plăţilor către firma executantă", a mai adăugat preşedintele CJ Bihor.