Conducerea Spitalului Clinic Judeţean a fost nevoită, într-un interval de numai o lună, să anuleze două din deciziile luate în acest an. Astfel, după ce prefectul Mircea Ghitea l-a determinat să renunţe la taxa de intrare în spital, managerul Emil Popovici-Muţ a trebuit să renunţe la contractul cu firma Pelican, prin care aceasta a închiriat, aproape gratis, un spaţiu de 100 mp în incinta Spitalului Clinic Judeţean. Decizia a fost luată însă abia la trei luni după demararea licitaţiei şi după ce corpul de control al prefectului a constatat că licitaţia a fost nelegală.

Corpul de control al prefectului a efectuat, în urmă cu două săptămâni, verificări la Spitalul Clinic Judeţean, cu privire la licitaţia din luna iunie, pentru închirierea unui spaţiu de 100 mp din incinta spitalului în vederea amenajării unui laborator de rezonanţă magnetică cu aparat propriu, câştigată de firma Pelican. După analizarea documentelor puse la dispoziţie, s-au constatat câteva vicii de procedură la organizarea acestei licitaţii. Astfel, deşi este proprietar al imobilului, Consiliul Judeţean Bihor nu a adoptat nicio hotărâre prin care să se acorde dreptul de închiriere a spaţiului pentru laboratorul RMN. "Există o adresă semnată de conducerea Consiliului Judeţean Bihor, dar aceasta este datată la o lună după demararea licitaţiei. În plus, adresa nu suplineşte hotărârea ce trebuia să fie adoptată de Consiliul Judeţean", a declarat prefectul Mircea Ghitea. De asemenea, corpul de control a constatat că nu există un regulament de organizare a licitaţiei din care să rezulte mijloacele prin care se va face publicitatea şi în ce publicaţii va fi făcut cunoscut anunţul, iar prin caietul de sarcini s-au stabilit clauze care sunt contrare legii. De exemplu, se precizează că durata contractului poate fi prelungit prin voinţa comună a celor două părţi interesate, în condiţiile în care atât prelungirea, cât şi durata contractului trebuie aprobate de CJ Bihor şi nu de Spitalul Judeţean. Totodată, Prefectura a precizat că stabilirea preţului de pornire la 3 euro/mp/lună nu a fost fundamentat printr-un studiu de oportunitate, prin care preţul să fie comparabil cu chiriile practicate în oraş. "Au fost vicii inclusiv la stabilirea componenţei comisiei", susţine prefectul Mircea Ghitea. "Din documentele prezentate la data controlului a rezultat că nu a fost întocmit un proces verbal din care să reiasă că s-a făcut adjudecarea licitaţiei şi nici că s-a comunicat rezultatul acestuia. Nu a fost prezentat un contract de închiriere, motivându-se că acesta nu s-a încheiat până în prezent", a precizat prefectul. Pe baza raportului întocmit de corpul de control, prefectul de Bihor a solicitat, în data de 28 septembrie, conducerii Spitalului Judeţean ca până în 5 octombrie să intre în legalitate. "În data de 5 octombrie, conducerea Spitalului ne-a transmis o adresă prin care comunică faptul că licitaţia a fost anulată. Decizia a fost însă luată la două zile după verificările făcute de corpul de control al prefectului şi la trei luni după organizarea licitaţiei. Norocul lui Popovici-Muţ e că nu s-a finalizat procedura", a afirmat prefectul Mircea Ghitea.

Motivul invocat de managerul Spitalului Judeţean pentru care a fost anulată licitaţia a fost faptul că firma Pelican şi-ar fi retras oferta depusă.