Primăria Sânmartin vinde ştrandul ca să plătească... apa
La problema datoriei pe care SC GCL Sânmartin o are către Compania de Apă Oradea s-a găsit o nouă soluţie: vânzarea Ştrandului Venus din 1 Mai. Iniţial s-a propus vânzarea unor terenuri aflate în proprietatea comunei Sânmartin, însă criza economică a dus la căderea pieţei imobiliare. În aceste condiţii, în urma discuţiei dintre conducerea Primăriei Oradea şi primarul din Sânmartin s-a decis ca datoria să fie recuperată din vânzarea ştrandului din 1 Mai.
Valoarea facturilor şi penalizărilor eferente se ridică la suma de 5.093.619 lei, datorii acumulate de-a lungul anilor. Municipalitatea orădeană a acţionat în instanţă societatea de administrare a reţelelor de apă de pe raza comunei. Cum bugetul local nu poate suporta o astfel de cheltuială, soluţia propusă, după ce varianta de vânzare a terenului a căzut, este scoaterea la licitaţie a Ştrandului Venus, iar sumele obţinute să fie virate la bugetul Primăriei Oradea. Totuşi, o astfel de idee trebuie să primească şi girul consilierilor locali, după care rămâne de văzut în ce măsură se va găsi un investitor dispus să ofere o sumă mare de bani pentru ştrand şi cele 5 de hectare aferente. "Am propus Companiei de Apă Oradea să preia ei Ştrandul Venus. Din păcate, nu au fost de acord cu această idee, aşa că nu ne rămâne decât să-l vindem. În şedinţa Consiliului Local care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, voi introduce pe ordinea de zi un astfel de material", ne-a declarat Lucian Popuş, primarul comunei Sânmartin.
În prezent, CAO are de încasat de la diferiţi agenţi economici suma de 11.564.877 lei, iar de la asociaţiile de proprietari - 528.440 lei. Printre restanţieri se numără Electrocentrale (6 milioane lei), SC Chimprod (134.073 lei), Primăria Oradea, pentru facturile la unităţile de învăţământ (57.036 lei), SC Mioriţa (25.490 lei); Simcor (24.618 lei).
Comentarii
Nu există nici un comentariu.