PSD luptă pe bune, PNL stă în tribune?!
Mai mulţi dintre liderii PSD au criticat, ieri, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului, neimplicarea PNL în campania anti-Băsescu derulată de social-democraţi înaintea referendumului din 19 mai, arătând că există posibilitatea ca eventualele efecte negative ale acestei campanii să fie decontate doar de către PSD.
Surse din PSD au relatat pentru Mediafax că nemulţumiri faţă de lipsa implicării şi a mobilizării PNL la mitingurile din ţară au fost exprimate de majoritatea liderilor de filiale ale partidului, dar şi de unii dintre liderii centrali. Aceştia au arătat că, în condiţiile în care PNL nu s-a mobilizat la vârf în campania anti-Băsescu, nu a organizat mitinguri pentru a convinge populaţia să voteze demiterea preşedintelui suspendat şi a evitat să-şi asocieze liderii cu acţiunile şi mesajele social-democraţilor, există posibilitatea ca efectele negative ale campaniei anti-Băsescu să fie contabilizate doar în dreptul PSD. Aceleaşi surse au relatat că liderii PSD nemulţumiţi de atitudinea PNL în campania pentru referendum au susţinut necesitatea unei „analize foarte serioase”, după referendumul din 19 mai, atât în ceea ce priveşte poziţia PNL din timpul campaniei, cât şi activitatea Guvernului PNL-UDMR.
Mai mulţi dintre liderii centrali ai PSD au declarat că deşi în cadrul şedinţelor oficiale ale conducerii partidului nu a fost discutată posibilitatea iniţierii unei moţiuni de cenzură, discuţiile informale la vârful PSD arată că recurgerea la un astfel de demers politic, după referendumul din 19 mai, nu este exclusă. Pe de altă parte, mulţi dintre preşedinţii de organizaţii PSD din sudul ţării au exprimat critici faţă de lipsa unor măsuri guvernamentale concrete pentru sprijinirea judeţelor care sunt afectate de secetă. În acest sens, liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că Guvernul ar trebui să declare calamitate judeţele din sudul ţării care sunt afectate de secetă, pentru a înlesni acordarea unor ajutoare financiare.
Sursele citate au mai arătat că Geoană a făcut referire, în timpul Comitetului Executiv, la un sondaj care ar indica faptul că, la referendumul din 19 mai, 55 % dintre participanţi ar vota împotriva demiterii preşedintelui suspendat, 45% pronunţându-se pentru demitere.
Preşedintele PSD nu a oferit date despre autorii acestui sondaj, însă le-a spus celorlalţi lideri social-democraţi că sondajul invocat arată că, în decurs de o săptămână, PSD a recuperat 10 procente în privinţa intenţiilor de vot la referendum.
Ultimul sondaj făcut public, ieri, de un cotidian central şi realizat de CURS, arată că 70% dintre cei care se vor prezenta la referendumul din 19 mai ar vota împotriva demiterii preşedintelui.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.