Luni: Iată că am ajuns ca-n poanta aia în care, tatăl celui mai mare politician român în viaţă, Bulă, exclamă: „Ei, numai asta ne mai lipsea!". Aşa şi este. După ce că avem nişte politicieni care aduc mai mult a hiene decât a oameni, acum ne-am mai trezit şi sub ameninţarea de fundamentalismului islamic. Şi pare că nu-i de glumit cu teroriştii. O spune chiar şeful SRI, George Maior. Suntem membrii NATO, am participat la misiuni îndreptate împotriva terorismului, ba mai nou avem şi petrol! În plus, dacă e să-l luăm în serios pe şeicul Omar Bakri, România e pământ islamic, de vreo 500 de ani şi noi nici nu ştim. Acu' să te ţii! Vin ăştia peste noi şi au să înceapă ei cu retrocedările: de la ortodocşi, de la catolici, de la reformaţi... păduri, terenuri, case... Totul înapoi!

Marţi: Altă dandana! S-a anunţat, cât se poate de oficial, adică de la Patriarhie, că Biserica Ortodoxă Română a rupt-o cu logodna. Nu-i vorba de cine ştie ce Prea Fericită faţă bisericească ce ar fi căutat să se însoare în taină. Sfinţiile lor au ajuns la concluzia că logodna, ce tinde să devină eternă în viaţa unor cupluri, împinge tânăra pereche la păcatul trupului, săvârşit înaintea cununiei. Probabil că popii n-au auzit murphysmul conform căruia „tot ceea ce este temporar tinde să se permanentizeze", dar asta nu e o scuză. Astfel de metode nu vor duce la creşterea numărului de căsătorii, poate, cel mult, îl vor reduce pe cel al logodnelor, astfel încât, la judecata finală, împricinaţii nu vor mai avea nici măcar şansa de a invoca „bunele intenţii".

Miercuri: Odată, într-un trecut nu prea îndepărtat însă ceva mai luminos, am avut o lege împotriva securiştilor. Curtea Constituţională s-a gândit că cei ce ne-au urmărit nu trebuie discriminaţi pentru asta şi a desfiinţat-o. Aşa se face că turnători dovediţi, precum celebrul Felix sau cel puţin la fel de celebrul Sorin Roşca Stănescu, vor acum în viitorul Parlament. Păi, dacă aşa stau lucrurile, mai bine să-i zică iar Mare Adunare Naţională. Şi nu vă faceţi griji că vreun pui de Ceauşesc tot s-o găsi, doar e plină scena politică de ei! În plus s-au anunţat deja la linia de start şi alte figuri celebre ale ultimilor ani: traseiştii Plăcintă şi Calcan, incompatibilul Diaconu şi suspecţii: Banias, Fenechiu şi Chiuariu. Poftiţi de-i alegeţi!

Joi: Una peste alta, listele partidelor sunt veste-poveste pe lângă lista OTV. Judecând după listele lui DD, nici nu mai ştii dacă partidul-televiziune n-a ajuns să înghită Partidul Poporului. A fost deja anunţată candiatura următoarelor vedete: Florin Condurăţeanu, Sorin Ovidiu Bălan şi Mircea Chelaru. Şi, pentru ca oferta PPDD să nu pară neserioasă, au fost precizate şi funcţiile pe care cei trei le vor avea în viitorul guvern DD, după cum urmează: ministru al Sănătăţii, de Interne şi, respectiv, la Apărare. Aşa cum probabil aţi ghicit, Dan Diaconescu va cumula funcţiile de: premier, preşedinte, ministru de Justiţie şi, la nevoie, director al combinatului Oltchim. Spre binele întregului nostru popor!

Vineri: Fostul director al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, a dispărut vreme de vreo două săptămâni, punându-şi pe jar onorata clientelă, care i-a dat milioane de euro, să-i „investească" în jocurile pieteţei de capital. Se pare că banii s-au pierdut odată cu omul de afaceri care, între timp, a scos iar capul la lumină, de pe undeva din Islanda. Brokerul celor bogaţi, şi cităm aici doar câteva nume sonore: Daniel Dăianu, Marie Rose Mociorniţă, Cozmin Guşă, Tudor Chirilă, zice că banii au fost pierduţi „cinstit" la bursă, fiindcă el ar fi făcut nişte plasamente riscante. Unii zic că dispariţia sa, contruile din Insulele Virgine şi alte indicii ridică serioase semne de întrebare. Noi, ăştia care trăim de la o leafă la alta, îi mulţumim lui Dumnezeu că nu avem atâţia bani cât să-i dăm altora să se joace cu de ei!

Sâmbătă: Iaca, am avut dreptate! După o scurtă „logodnă", ce a durat mai puţin de o săptămână, Gigi Becali a anunţat că azi se înscrie în PNL. Cavaler cum îl ştim, Crin Antonescu a anunţat şi el că Primul Oier al Ţării va candida, din partea USL, pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul ce corespunde Sectorului 6 din Capitală. Uite d'aia a ajuns ţara asta unde a ajuns, că nu mai e nimeni să le dea ciobanilor peste bot şi să-i trimită la locul lor! Nici nu te mai miri că preşedintele PNL a luat-o pe panta descendentă a sondajelor şi că, se spune, în partid ar tot mai mulţi aceia care s-au cam săturat de el. În ceea ce-l priveşte pe Becali lucrurile sunt clare. Numai cine doar crede că se pricepe la politică ar schimba Bruxellesul pe un mandat de Pipera. E drept că s-au mai văzut cazuri...

Duminică: Hai să începem săptămâna cu o veste bună! E oficial, una din componentele importante ale campaniei electorale a PSD va fi cea legată de promovarea importanţei unei corecte igiene orale. Nimic nu putea fi mai potrivit, tocmai în această perioadă! Să-i înveţi pe politicieni să mintă mai puţin şi să vorbească mai frumos ţine tot de igiena orală, nu-i aşa?

Cetăţeanul surmenat