Luni: Mai mare vânzoleală, după alegeri, decât în campania electorală. Câştigătorii, PSD plus restul lumii, nu-şi mai încap în piele de bucurie. Asta chiar dacă, la rigoare, 37%, din treimea populaţiei cu drept de vot care a mers la urne, nu înseamnă aproape mai nimic. Dar cui îi mai pasă? Ţara priveşte, cu sufletul la gură, drama dreptei. PNL a picat departe de scorul electoral pe care şi l-a propus. Antonescu îşi anunţă demisia. Nici nu avea încotro. Neamţu' a făcut-o încă din zorii zilei. Apar primele semne care ar putea să indice o coagulare a dreptei. „C'aşa-i românul", trebuie să dea cu capul de grindă pentru a înţelege. Da' nici cu unificarea asta lucrurile nu-s tocmai în clar. Dacă, încă, nu s-a poticnit de persoane, Blaga şi Antonescu declarându-se gata să se „mărite", ăştia marii privesc cu oarecare dispreţ spre PMP, FC, etc. nişte partide care împreună n-au luat cât „independentul" Mircea Diaconu.

Marţi: Traian Băsescu a depus plângere penală împotriva lui Adrian Zglobiu, cel care, cu câteva zile mai dvreme, l-a gratulat cu un scuipat, pe cheiul portului din Constanţa. Poate pe undeva poţi să-l înţelegi pe preşedinte, e şi el om. Dar sigur era mai elegant să fi lăsat instituţiile statului să rezolve situaţia. Acestea s-au şi gândit să-l interneze pe Zglobiu la glumeţi. Deci, iată o dovadă a faptului că sistemul funcţionează. Aşa l-ar putea face scăpat. Dar ce te faci că Scuipăreţu' nu vrea? Mai bine îşi face felul! Şi, ca să revin, parcă, orice ar face, nu poţi chema îi instanţă, în vederea „reperării" onoarei pe unul pe care îl cheamă Zglobiu.

Miercuri: Ponta nu mai ştie ce să facă să pună gheara pe PNL, să-l aducă, „de bună voie şi nesilit de nimeni", dacă nu tot măcar în parte, înapoi în USL. După ce luni i-a promis lui Tăriceanu că-l face premier, se subînţelege, dacă îi pune la picioare partidul, azi a săltat miza, Călin Popescu ar putea fi chiar candidatul la preşedinţie al USL. Ar putea el să fie şi Făt-Frumos, dar uită că, cel puţin deocamdată, nu poate rupe nimic din partid. Asta dacă nu cumva s-o rupe el singur. Că au şi început să apară voci împotriva reînfiinţării D.A. sau a fuziunii ori a alianţei ori a ce o mai fi, dacă o fi să fie...

Joi: În nebunia asta, luat de valul indiscutabilei reuşite electorale, Mircea Diaconu, de azi europarlamentar cu acte în regulă, s-a trezit şi potenţial candidat la preşedinţie. Ba că l-a propus Antena 3, ba că îl vrea PSD sau  „societatea civilă"... Hooo! V-a luat politica minţile la toţi? Cu şase la sută nu poţi ajunge preşedinte, decât poate într-o ţară bananieră, cu condiţia ca ăia 6% să reprezinte armata şi să fie de partea ta. Noroc că Diaconu e mai lucid chiar şi decât cei ce l-au scos în faţă, ca să nu zic că ni l-au băgat pe gât. Îşi vede lungul nasului. Nu vrea să candideze. Prost ar fi, păi traiul la Bruxelles e boierie, nu se compară cu slujba la Cotroceni. În plus, acolo oamenii sunt civilizaţi, nu te scuipă pe stradă.

Vineri: E groasă şi e tare de tot! Ponta a trecut la contraatac pe frontul luptei împotriva corupţiei. După ce l-a pârât pe Băsescu la CCR că ar fi cerut DNA-ului s-o lase mai uşor cu arestările pe durata campaniei, pentru a nu influenţa scorul, premierul însuşi anunţă public agenda procurorilor pentru zilele următoare. Aşadar, am aflat că urmează să fie vizitaţi preşedinţii de consilii judeţene de la Ilfov şi Călăraşi, judeţe unde liberalii au obţinut un scor electoral obraznic de mare. Între timp preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a fost pus la „păstrare", 30 de zile, şi primarul de la Piatra Neamţ trimis în judecată. Ce coincidenţă, primul e liberal, al doilea pedelist. Şeful PDL Timiş şi alţi doi deputaţi, colegi de partid, nu se simt nici ei... prea în largul lor. S-ar zice că, acum după „victoria totală", Varanul şi-a văzut visul cu ochii. S-a prins şi cine trebuie că-i altă stăpânire. Acum, încet, încet, apar şi reacţiile scontate. Dacă o ţin tot aşa, unificarea dreptei se va amâna pe termen nelimitat, din lipsă de cadre.

Sâmbătă: Domnule, Antonescu ăsta nu e mare politician, dar ar fi putut fi un pompier de elită! Ca să salveze partidul, a declarat că nu mai vrea nicio preşedinţie, nici pe cea a PNL, nici pe cea a ţării. Iohannis e acum pe şine sau pe vine. El ar trebui să fie preşedinte, peste tot. Dacă totul merge după mintea lor, de Crăciun, nu mai vine Moşu', ci Santa... Klaus.

Duminică: Dosarele X ale României. O ţară întreagă se miră şi, fireşte, se cruceşte creştineşte, că, la Craiova, gradul cimitirului a fost izolat termic şi fonic. S-au găsit unii, cârcotaşi desigur, să întrebe dacă era nevoie ca primăria să cheltuie, în campanie, 8.000 de lei pentru creşterea gradului de confort al celor trecuţi în lumea de dincolo. Auzi întrebare! Sigur că era necesar. Blajinii au şi ei deptul să-şi doarmă în limişte somnul de veci şi să fie feriţi de umezeala care, precum de asemenea se ştie, provoacă reumatismul şi fatale boli de plămâni. Ce ei nu plătesc impozite, ca tot românul, chiar şi după moarte? Numai cine n-a îngropat pe nimeni nu ştie cât s-a făcut la oraş „chiria" pe un loc de veci.

Cetăţeanul surmenat, încă viu şi ne-ngropat