Luni: Resentimentar, poate fiindcă tocmai a realizat că s-a lăsat dus de la guvernare, Antonescu îi proroceşte lui Ponta că o să ajungă să-l regrete pe Băsescu. Asta fiindcă, zice preşedintele PNL, dacă o fi să ajungă el preşedinte, nu va semna niciodată un pact de coabitare cu omologul său de la PSD. Bine că a semnat pactul de alianţă numit USL. Ei, da' nici Ponta nu i-a rămas dator. Premierul i-a replicat, sec, fostului aliat că nu se va întâmpla una ca asta, fiindcă liderul PNL nu va ajunge preşedinte. Iritat, câteva zile mai târziu, Antonescu deschide un front pe care el l-ar numi strategic. Ca şi cum nu el l-ar fi împins pe Ponta să ajungă premier, declară că "PSD trebuie împiedicat, prin orice mijloace, să pună mâna pe întreaga putere", adică să ia şi preşedinţia. Sare şi Blaga, de la PDL, care pare gata-gata să resusciteze alianţa D.A. Uite aşa ar putea prinde viaţă scenariul, de coşmar pentru unii, în care Băsescu ar deveni prim-ministru. Asta dacă, între timp, Antonescu nu se răzgândeşte iar şi se aliază cu PP-DD-ul. Să ajungă şi domnu' Dan ceva...

 

Marţi: Premierul României a avut o întâlnire de taină sau, mai bine zis, "de taine", cu Patriarhul Daniel. Ponta a cerut concursul bisericii şi al conducătorului ei suprem pentru anul electoral aflat în curs şi a promis, în schimb, generoase contribuţii la edificarea catedralei Mântuirii Neamului. Vorba aceea, o fi PSD-ul "cel mai puternic partid din România", dar puţin ajutor de la Dumnezeu nu le strică nici socialiştilor. În plus, pe baroni numai Dumnezeu pare că-i mai scapă. La întâlnire au participat şi miniştrii unor sectoare cheie. Dragnea a cerut un miracol divin, realizarea programului de autostrăzi al Guvernului. Oprea vrea să fie mareşal. Iar Constantin un an agricol bun, că de continuitatea la şefia PC se ocupă domnul Voiculescu. Cum o fi cu ajutorul divin vom mai vedea. Deocamdată cel mai bine a ieşit Patriarhul, că banii-s bani! În plus, am aflat că porunca ce interzice preoţilor să facă politică nu se aplică şi Prea Fericitului, că de aia e el ceea ce este!

 

Miercuri: Ca să se bage în seamă, mai ales acum că e campanie electorală, politicienii ar face orice giumbuşlucuri. Elena Udrea s-a aruncat pur şi simplu din avion. Greşeala ei a fost că şi-a luat şi o paraşută, fapt care a prilejuit adversarilor ei politici tot soiul de comparaţii, care mai de care mai "elegante". Pe lângă astea, observaţiile că PMP-ul ar fi în aer ori că, din contră, s-ar prăbuşi vertiginos, sau că Elenei i s-ar fi propus să pozeze în Playboy şi ea ar fi pus o singură condiţie, să fie "publicată" în campania pentru alegerile prezidenţiale, sunt curată apă de ploaie.

 

Joi: Fiindcă suntem în plină bătălie electorală "europeană", totul e permis. Pedeliştilor arădeni le-au fost confiscate câteva sute de kilograme de carne, pastă de mici, legume etc., pregătite de organizaţia locală spre a fi împărţite cu oamenii muncii. Desigur, aşa ceva numai într-un stat poliţienesc se poate întâmpla şi în spatele manevrei se află pesediştii. Auzi motiv, să laşi oamenii fără mici şi bogracs de 1 Mai, cică marfa nu ar fi avut acte de provenienţă! Ei, dar de acum problema e rezolvată. Produsele trec la Vanghelie, iar ca expeditor va fi menţionat "naşu' Blaga".

 

Vineri: Greu de spus dacă nu i-au tihnit micii şi berea de la Budapesta, dar Tokes, acum candidat al FIDESZ pentru Parlamentul European, a declarat că, în ciuda acestui fapt, rămâne "fidel intereselor României, care coincid cu cele ale maghiarilor din această ţară". Foarte corect! Interesele maghiarilor din România corespund cu cele ale ţării lor, însă nu se prea potrivesc cu ale domniei sale, respectiv cu autonomia. E greu de înţeles ce ar avea de câştigat, în acest, caz România. Însă şi răspopitului îi vine greu să creadă că nu suntem taman proşti.

 

Sâmbătă: De data asta e lată şi e pe faţă! Preşedintele Băsescu a săvârşit cea mai evidentă mojicie a mandatelor sale. Simpozioane, vizite de curtoazie, declaraţii... hai, treacă-meargă, dar să-l vezi pe şeful statului, în plină campanie electorală, îmbrăcat în tricoul cu însemnele PMP, e prea de tot. Ori nu îi mai este frică de USD, ori a luat-o razna de tot, ştiind că nu mai e cine să-l demită. Poate că PMP-ul are nevoie de ajutorul prezidenţial, dar - vorba lui Ponta - e chiar trist să-l vezi pe preşedinte în ipostaza de agent electoral. Rămâne cum a zis Patriciu: "Să-ţi fie ruşine, Traian Băsescu!".

 

Duminică: PSD, în schimb, a fost prins măsluind realitatea autohtonă, în scopuri electorale. Cică afişele prezentând români fericiţi şi recolte bogate ar fi, în realitate, imagini din Ucraina şi Belarus. Vă daţi seama în cel hal am ajuns dacă partidul de guvernământ recurge la imagini din ţări, aflate în război ori sub dictatură, ca să ne convingă cât de fericiţi suntem?! Asta da performanţă la guvernare! Dar cum rămâne cu "mândria de a fi român"?

Cetăţeanul surmenat