Luni: Se pun biruri noi. Pe stâlp, pe piscină, dar şi pe benzină. Nu ştiu cum se face că negocierile se poartă între guvernanţi şi FMI dar, până la urmă, tot poporul trage spuza. Asta e ca şi cum unul ar vinde, altul ar cumpăra şi altul, prostu', ar plăti preţul. În plus, deşi guvernanţii zic că noile taxe nu vizează direct pătura medie, ci mai degrabă firmele şi pe cei bogaţi, tot noi plătim şi pentru piscina pe care n-o avem. Asta fiindcă toţi cei care o pot face îşi scot pârleala, pe socoteala noastră, din preţuri şi tarife. Ca să mergem mai departe pe linia lucrurilor care se bat cap în cap, e musai să amintim faptul că Antonescu consideră relaţia cu FMI e "un handicap". Asta în vreme ce Ponta zice că s-a săturat ca alţii să împartă Guvernul în cei buni, care nu vor cu FMI şi vor să dea bani la toată lumea, şi ăia răii, care pun taxe şi impozite. Ca să mai îndulcească pilula amară, premierul promite reducerea CAS, creşterea pensiilor şi a salariilor încasate de profesori şi medici. Sitemul e acelaşi, vechi de când lumea, orice bună stăpânire ştie să dea cu o mână ceea ce ia apoi cu amândouă.

 

Marţi: Cum vremurile sunt deosebit de grele, miniştrii mai au nevoie şi de o câte un dram de bucurie. Poate aşa se explică de ce vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale, şi-a pus o cântăreaţă de muzică populară în fruntea Direcţiei Anticorupţie din subordine. De altfel, Dragnea a şi recunoscut public că ceea ce o recomandă pe Ioana Ardelean pentru această funcţie sunt "vocea şi talentul". Câţi corupţi va depista solista e greu de anticipat, dar cel puţin un lucru am lămurit, în ministerul lui Dragnea anticorupţia e o treabă cu cântec.

 

Miercuri: Cum vă ziceam, vremurile sunt atât de grele încât până şi magistraţii, care nu se prea pot plânge de salarii, au ajuns să nu mai ajungă la micile plăceri ale vieţii. Aşa se face că procurorul buzoian George Mărgărit a jucat la poker banii pregătiţi de Parchet pentru realizarea unui flagrant. Culmea e că omul e, cum s-ar spune, recidivist. Altădată a pus potul din sumele confiscate cu ocazia unor percheziţii. În total, vreo 17.000 de euro. Şi, în fond, a făcut omul un act de justiţie. Decât să ajungă atâta amar de bănet pe mâna infractorilor... mai bine că s-au dus pe mâna lui. O mână proastă la cărţi, dar mână de magistrat cinstit.

 

Joi: Sorin Roşca Stănescu face declaţii incendiare la adresa lui Băsescu. Mai mult, senatorul PNL flutură şi nişte hârtii din care s-ar vedea că, în campania din 2007, preşedintele ar fi spălat şapte milioane de dolari. Băsescu susţine că Stănescu vorbeşte prostii. În discuţie intră Sorin Ovidiu Vântu care, surpriză, se poziţionează de partea preşedintelui, spunând că senatorul liberal bate câmpii. Parchetul zice şi el că documentele scoase pe piaţă de Stănescu sunt falsuri ordinare. Minciuna e atât de grosieră încât îl irită până şi pe preşedintele PNL. Antonescu anunţă că va cere excluderea din partid a celui care, până mai ieri, era protejatul său. Speriat, Stănescu îşi pune cenuşă în cap. Rămâne de văzut dacă, măcar de data asta, Antonescu se va tine de cuvânt.

 

Vineri: Acum una sigură despre Băsescu. Preşedintele şi-a luat 300 de hectare de teren, nu departe de Bucureşti, în judeţul Ilfov. Mai exact, terenul a fost cumpărat de Ioana Băsescu, fiindcă şeful statului nu câştigă, pe fluturaş, atâta cât i-ar fi trebuit ca să poată obţine creditul necesar derulării tranzacţiei. Aşa că a rămas ca fata cea mare, de meserie notar, să plătească treizeci de milioane pe lună, pentru moftul lui papa care vrea să se apuce de agricultură. Aşa, odată pensionat, Traian Băsescu va putea spune că a trecut, de la cârma unei nave, la cârma ţării şi, în cele din urmă, la "cârma" plugului. Evoluţie?

 

Sâmbătă: Aţi observat că, atunci când ne merge mai prost şi mai prost, cineva descoperă, pe undeva, câte o comoară care ar avea darul de a scoate tot poporul din sărăcie? Mai acum câţiva ani, cineva şi-a adus aminte că Germania ne-ar fi încă datoare cu o căruţă de bani. Zilele astea, alt căutător de comori, a descoperit conturile pierdute ale lui Ceauşescu. Tocmai în Canada. O sută de miliarde de euro! S-a şi comentat că banii ăştia vor scoate România din criză. La fel ca şi ceilalţi? Se vede încă o dată că nu banii aduc fericirea, ci iluzia lor! O comoară cu puţină minte pentru tot poporul nu s-o găsi pe undeva?

 

Duminică: A fost şedinţă mare la PNL, Consiliu Naţional la PSD, poziţii, declaraţii... nici nu mai ştii cum stau ăştia unii cu ceilalţi. Dar, mult mai important decât toate astea, e sondajul scos pe piaţă de către CSCI. Cică, dacă ar fi să voteze acum, românii l-ar alege pe Ponta preşedinte. Antonescu vine la şapte procente în spatele premierului, cu doar 25% din opţiunile celor intervievaţi. Şi mai nasol e că MRU îi suflă în ceafă liderului PNL, fiind la numai trei procente distanţă. Situaţia tactică pare că a fost anume "gândită" ca să justifice candidatura lui Ponta la preşedinţie. Concluzia sondajului: Antonescu e prea slab şi potenţialul candidat al dreptei e periculos de aproape. Totuşi, nu ştim nici azi dacă USL-ul se strică ori ba. Aşa săptămâna se încheie rotund. Nu stăm nicicum, vorba lui conu' Iancu, "adică nici aşa, nici altminteri".