Luni: Nu că asta ar fi cine ştie ce noutate, dar trebuie să ştiti că în PRM circul continuă. Vadim va avea propria-i conferinţă naţională, la toamnă, pe când aceia care vor să se scape de el urmează a se reuni chiar zilele acestea. Cum Tribunul o ţine tot pe a lui, că "nu răspunde decât în faţa Marii Adunări Naţionale", nu e nevoie să fii Mama Omida să bănuieşti ce se va întâmpla. În cel mai fericit caz, vom avea două PRM-uri, ceea ce, paradoxal, cu certitudine, va însemna mai puţin decât unul. Până la alegerile europene partidul lui CV Tudor nu va mai conta deloc. Ordin de sus!

Marţi: Premierul Victor Ponta vrea să facă ordine în salariile bugetarilor. Ideea asta au mai avut-o şi unii dintre predecesorii săi şi i-a costat capul. Se vede treaba că, totuşi, ceva trebuie făcut, că se impun nişte economii, însă, ca întotdeauna, întrebarea e cum? Opţiunea premierului e cel puţin interesantă. Salariile bugetarilor ar urma să aibă o componentă fixă şi una variabilă, aceasta urmând să fie diferită în funcţie de performanţele individuale şi la nivel de palier profesional. Dincolo de faptul că o asemenea decizie lasă loc de discriminări, afilieri şi dezafilieri politice, e interesant să vedem ce economii se vor face şi dacă reducerile salariale vor fi mai mici sau mai mari decât reîntregirile acordate odată cu venirea USL la putere. Oricum, măcar deocamdată, fenomenul "ocupai Piaţa Universităţii" a luat vacanţă, Antenele sunt şi ele ocupate ca să ia distanţă...

Miercuri: Ceva se întâmplă şi în ţara asta! Năstase, Becali, Babiuc... au înfundat puşcăria. Acum e rândul Reginei Magiei Negre şi a fiicei ei, Prinţesa Magiei Albe, să stea la mititica, câte patru ani fiecare. Cele două vrăjitoare, adevărate monumente de patrimoniu naţional, au încercat să plaseze magistraţilor suma de 45.000 de euro şi un automobil de lux, în scopul de a obţine eliberarea soţului şi fiilor uneia dintre ele, închişi pentru furturi de maşini, sechestrare de persoane, şantaj, cămătărie... Deci aşa merg lucrurile la vrăjitoare?! Te duci, achiţi şi, pe urmă, afli că urmează să fii escrocat, şantajat, răpit ori că ţi se va fura maşina. Şi, dacă nu ţi se întâmplă toate astea, fac ele o "vrajă", ca să nu fii dezamăgit. Reclamaţii ulterioare nu se primesc!

Joi: Mare zi mare! De astăzi Senatul nu mai ţine locuri la hotel pentru aleşii patriei. Peste 50 de parlamentari ar putea rămâne în stradă. Noroc că-s în vacanţă! Una peste alta, nu ştiu zău dacă cei circa 1.000 de euro pe care parlamentarii îi vor primi ca să îşi caute chirie sau cazare la hotel în Bucureşti sunt sau nu o afacere pentru buget? Spun asta şi pentru că, din câte se vede, în dealul Casei Poporului bântuie încă spiritul Dictatorului. Conform noului regulament, un ales va primi lunar minim 2.200 de lei, chiar şi dacă nu a păşit o dată pe covoarele groase ale Parlamentului. Păi ce treabă mai e şi asta?! Pe care dintre noi ăştia, muritorii de rând, ne plăteşte cineva ca nici măcar să nu dăm pe la serviciu? Şi, dacă ăştia sunt angajaţii noştri, aşa cum ne ameţesc cu vorbe în campania electorală, noi de ce să muncim ca să-i plătim pe ei pentru nemuncă?!

Vineri: Ministrul Transporturilor, fruntaşul liberal Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Justiţia a găsit întemeiate acuzaţiile conform cărora Fenechiu a cumpărat transformatoare la mâna a doua, le-a spoit puţin şi le-a revândut statului, drept nou-nouţe, îmbogăţindu-se peste noapte. În sfârşit, s-a făcut şi voia lui Băsescu! Văzându-se condamnat, ministrul şi-a anunţat demisia, lucru care, într-o lume normală, trebuia să se fi petrecut cu mult, mult, timp în urmă. Dar, ce să vezi! România, nu face parte din lumea "normală". Fenechiu a anunţat că nu intenţionează să demisioneze şi de la Camera Deputaţilor. Ba, fostul ministru, a anunţat că, de abia de acum înainte, în recurs, va lua în "serios" confruntarea sa cu Înalta Curte. Aoleu, ce de tupeu!

Sâmbătă: Altă dandana! Înaintea obişnuitei sale vacanţe de vară, petrecută la Neptun, şi după ce Curtea Constituţională a zis că merge şi aşa, Traian Băsescu lasă ţării şi Parlamentului ceva de rumegat. Nu, nu e nici măcar o palmă de şoric, e doar ideea că referendumul, validabil în prezenţa a 30% dintre alegători şi cu un cvorum de 25 de procente, nu ar fi tocmai democratic. Păi cine a zis că este? Cine în afară de CCR şi USL? Da' şi dumneata, preşedintele ţării, acuma te-ai trezit să spui că un sfert din cetăţenii cu drept de vot "nu pot da unei decizii forţa care să reflecte voinţa şi suveranitatea poporului"?! Tare mă tem că povestea asta cu referendumul nu e decât o declaraţie urât mirositoare care să acopere treburi mai împuţite ca şi eşecul proiectului Nabuco şi "succesurile" obţinute în exploatarea gazelor de şist.

Duminică: Dumnezeu cu mila! Acesta trebuie să fie gândul cel mai de preţ al cetăţeanului român atunci când aşteaptă ceva de la stat, indiferent că e vorba de tratament medical, o banală hârtie sau un dram de securitate. Declaraţiile oficiale, ulterioare tentativei de atentat cu bombă ce a avut loc la Universitatea din Iaşi, au fost halucinante şi nu fac decât să confirme cele scrise mai sus. Premierul Victor Ponta şi şeful SRI, George Maior, au mulţumit cerurilor că dispozitivul explozibil purtat de Oliver Stan n-a explodat. Alte servicii zic că, fiind atente cu supravegherea bacului, teroristul le-a scăpat pe sub gene... Deci, fie că-i plătim ori nu, cu ei sau fără de ei, toată nădejdea tot la Cel de sus ne rămâne. Ce-ar fi să-i cerem bunului Dumnezeu o ţară fără politicieni? Ar fi, cel puţin, mai ieftin...

Cetăţeanul surmenat